Sarbatoarea Muntelui 2019

Deputatul PNL, Dumitru Mihalescul, s-a declarat mulțumit deoarece alocațiile majorate au ajuns deja la copii și arată cu degetul către Liviu Dragnea și PSD-ALDE, care au împiedicat intrarea în vigoare a acestei măsuri, atât de la 1 ianuarie, prin votul PSD-ALDE împotriva propunerii legislative inițiate alături de colegul său, Robert Sighiartău, cât și de la 1 martie, așa cum s-a prevăzut în amendamentul PNL care a fost adoptat în Legea bugetului de stat pentru anul 2019. ,,Vestea bună este că, în ciuda piedicilor pe care ni le-au pus cei din PSD și ALDE, PNL a reușit să majoreze alocațiile copiilor, de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani și de la 200 de lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap. Săptămâna aceasta aproape toții copiii din România au primit alocația majorată, iar speranța mea este ca acești bani să meargă în creșterea copiilor și în asigurarea celor necesare pentru ca toți copiii să meargă la școală. Știu foarte bine că un copil nu se poate crește doar cu banii din alocația de stat, pentru că ea rămâne în continuare destul de mică dacă o raportăm la creșterile de prețuri din ultimii doi ani și jumătate”, a declarat Dumitru Mihalescul. Deputatul PNL de Suceava a spus că vestea bună este că PNL și-a definit ca obiectiv principal de guvernare să investească în copii, să investească în viitorul României.

„Am demonstrat deja că asta vrem, atunci când am dublat, în două rânduri, cuantumul alocației pentru copii: o dată în anul 2015 și în februarie 2019. Majorarea alocațiilor este numai un prim pas, deosebit de important, pe care dorim să îl completăm și cu alte măsuri, atunci când vom ajunge la guvernare, cum ar fi de pildă: alocarea unei finanțări de cel puțin 5% din PIB pentru educație, implementarea programelor <masă la școală> și <after school> pentru a combate abandonul școlar, precum și stimularea salarială reală a cadrelor didactice care fac performanță în învățământ. Sunt foarte multe de făcut pentru copii, mai ales din cauză că PSD nu a făcut nimic pentru aceștia în ultimii șapte ani”, a spus Mihalescul.

El a aărtat că la nivel parlamentar va continua să mă bat, alături de Robert Sighiartău și colegii din PNL, astfel încât majorarea alocațiilor să nu mai depindă de <pixul> Guvernului. „Noi susținem ca alocațiile copiilor să se majoreze automat, de la 1 ianuarie al fiecărui an, cel puțin cu inflația din anul precedent. Așa nu vom mai ajunge în situația în care alocațiile vor avea o putere de cumpărare rușinos de mică!”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava