MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că anti-corupţia nu trebuie să fie o opţiune dacă România nu vrea să trăiască în beznă. Dumitru Mihalescul a precizat că personal nu înţelege cum de s-a ajuns în situația în care în România să se acrediteze ideea falsă cum că anti-corupția ar fi o opțiune, sau cum că cineva ar putea să aleagă pentru lupta împotriva hoției sau împotriva acesteia. „Nu! Lupta împotriva corupției nu este o opțiune! Este o necesitate, un imperativ, dacă vrem ca această țară să progreseze, dacă vrem ca această țară să nu mai fie prăduită și dacă vrem să asigurăm copiilor noștri un viitor mai bun! Cei care conduc astăzi România au făcut deja foarte mult rău țării noastre și românilor și pare că nu au obosit să se lupte cu ceea ce funcționa bine, până să revină la guvernare!”, a spus parlamentarul liberal. Dumitru Mihalescul a arătat că reforma sistemului de salarizare a fost un eșec previzibil, ajungându-se la situația nepermisă ca astăzi angajații să se dușmănească între ei, pentru că fac aceeași muncă, dar au salarii diferite. De asemenea, el a precizat că și reforma fiscală, contestată de toată lumea, a vulnerabilizat și mai tare capitalul autohton, astfel încât astăzi, numărul firmelor care intră în insolvență sau care își suspendă activitatea este aproape dublu față de anul trecut. „Da, mii de firme își închid porțile în condițiile în care economia crește! Niciun ministru PSD-ALDE nu a avut curajul să recunoască faptul că economia nu crește sănătos. Investițiile masive promise în infrastructură au rămas doar la stadiul hărților mâzgălite de miniștri, care au promis mii de kilometri de autostrăzi, dar care astăzi au demonstrat că nici măcar să deszăpezească drumurile deja existente nu sunt în stare. Ori, în toată această goană de a fărâma tot ceea ce mai funcționează prin România, liderii PSD și ALDE au pus gând rău și singurei instituții care a spus clar nu furtului și nu corupției”, a declarat deputatul PNL de Suceava.
El a subliniat faptul că personal susține ca „relele făcute de corupție” să fie făcute cunoscute românilor de la vârste fragede. În acest sens, Mihalescul spune că elevii ar trebui să învețe, o dată pentru totdeauna, că o țară coruptă le fură viitorul. „Într-o țară coruptă ei, copiii, nu pot spera la școli moderne, la spitale curate, la niște locuri de muncă bine plătite, la o țară modernă și la respect pentru ei, ca cetățeni. Spun toate acestea în contextul în care unii lideri din arcul actualei puteri vor să acrediteze ideea că cine fură din banii publici este șmecher, că lupta împotriva corupției nu se justifică și că ar fi prea costisitoare. Toți acești lideri iresponsabili au reușit să creeze și imaginea modelului de om prosper, îngrășat peste noapte prin contracte cu statul, dezavantajoase pentru cel din urmă. Despre cum poate românul să ajungă la prosperitate prin muncă onestă nu o să auziți niciodată de la cei care conduc astăzi România”, a declarat Dumitru Mihalescul.
În același timp, el a atras atenția că preocuparea principală a PSD și ALDE este și va fi și în lunile următoare de a încerca, fără să reușescă, „să rupă mâinile și picioarele” celei mai importante instituții anti-corupție, DNA. Mihalescul consideră că cele două partide nu vor reuși acest lucru, în primul rând, pentru că aproape toți românii s-au săturat de cât de mult au fost furați. „Dacă liderii PSD și ALDE încă mai visează să întoarcă România în epoca baronilor și controlului justiției, aș vrea să le dau o veste tristă – România nu se va mai întoarce niciodată în acea epocă. De asemenea, oricât de mult ar încerca tertipuri pentru a îngenunchea lupta anticorupție, să știe încă de pe acum că nu vor reuși – avem un Președinte care susține cu tăria lupta împotriva corupției și o populație care nu mai tolerează furtul din banii publici. Asta este, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu! Ghinion!”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava