Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, a anunțat că se va implica personal în problemele apărute la nivelul Consiliului Local al comunei Straja și a avertizat că se va adresa Ministrului Afacerilor Interne, pentru ca situația să intre în normal. Dumitru Mihalescul a arătat că de aproape un an de zile, activitatea Consiliului Local Straja este aproape blocată, pentru că primarul și consilierii locali ai PSD „au început să creadă că primăria și comuna sunt proprietatea lor și pot să facă numai ce doresc”. „De la începutul anului și până acum, Consiliul Local se întrunește ilegal, numai în ședințe extraordinare, deși nu există niciun motiv care să justifice situația extraordinară. În fapt, atât primarul, cât și consilierii locali ai PSD au găsit o portiță în lege și, prin această șmecherie, împiedică validarea mandatelor pentru doi consilieri locali ai PNL, care ar trebui să înlocuiască doi consilieri locali ai PNL cărora le-a încetat mandatul, prin ordin al prefectului”, a declarat deputatul liberal.

El a precizat că reprezentanții PSD refuză să lase consiliul local să funcționeze normal, adică prin ședințe ordinare, pentru că astfel ar fi obligați să valideze mandatele celor doi consilieri locali ai PNL. „Aceștia fug de o decizie care le-ar aduce în consiliu două voci critice nedorite, care, probabil, ar critica unele decizii discreționare pe care aceștia le iau. Nu aș exagera dacă i-aș acuza pe reprezentanți PSD de lașitate, mai ales că, ori de câte ori trebuie să valideze mandatele PNL, nu se prezintă la ședință și absentează în bloc”, a declarat Dumitru Mihalescul, care a adăugat că „personal, mă voi implica în soluționarea acestei probleme și voi analiza dacă nu cumva legislația trebuie modificată, astfel încât activitatea consiliilor locale să nu mai fie blocată prin asemenea tertipuri”.
Deputatul PNL de Suceava a anunțat și că se adresa printr-o interpelare ministrului afacerilor internedoamnei Carmen Dan, pentru a interveni, prin Instituția Prefectului din județul Suceava, în scopul reintrării în legalitate a Consiliului local al Comunei Straja. „Legea nu este opțională, chiar dacă primarul și consilierii locali ai PSD cam asta vor să creadă! Din păcate, din șmecheriile cu care ne-au obișnuit reprezentații PSD, nu aduc nimic bun cetățenilor din Comuna Straja! O primărie și un consiliu local care stau la discreția unor anumiți oameni, nu vor aduce niciodată beneficii pentru comunitate. Lucrurile bune ies din dezbateri, din critici serioase și din proiecte acceptate atât de putere, cât și de opoziție. Cred că tocmai pentru aceste motive, reprezentanții PSD blochează validarea mandatelor consilierilor PNL”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava