Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a criticat actualul Guvern PSD-ALDE deoarece deși economia României este pe creștere, deciziile iraționale ale Executivului au lovit direct în agenții economici din țară. Dumitru Mihalescul a spus că economia României este pe creştere de mai bine de cinci ani, iar anul acesta a reuşit performanţa de a înregistra chiar una dintre cele mai mari rate de creştere din Uniunea Europeană. „Este drept că majoritatea economiştilor atrage atenţia asupra structurii creşterii economice, că economia este vulnerabilă şi că stimularea consumului nu se poate face la nesfârşit. Altfel spus, acest model economic nu ne va produce bucurii pe termen lung şi nu este niciun stimulator real al consolidării capitalului autohton şi niciun generator de modernizare pentru România. Din păcate, temerile specialiştilor se confirmă în realitate: deşi economia creşte, puterea de cumpărare a cetăţenilor a scăzut, deşi economia creşte, în România nu se construieşte nimic, deşi economia creşte, agentul economic român nu este mai puternic, ci chiar mai slăbit decât în perioada de criză economică”, a spus Mihalescul. El a arătat că această creştere economică ar fi trebuit să fie o oportunitate uriaşă, care să conducă la o consolidare a competitivităţii agenţilor economici din România. Deputatul liberal consideră că sutele de mii de IMM-uri care ţin România în spate, ar fi trebuit să fie sprijinite de Guvern în aceste momente favorabile. „Dacă în vremurile bune nu se poate face acest lucru, atunci cum să sperăm că Guvernul va sprijini mediul de afaceri în vremurile rele? Din păcate, ca şi în urmă cu mai bine de zece ani, România ratează o nouă şansă de a crea un mediu de afaceri puternic, doar pentru că Guvernul acţionează numai cu telecomanda într-o mână şi cu sondajele în cealaltă mână”, a mai spus Dumitru Mihalescul.
El a adăugat că din păcate, de la 1 octombrie 2017, fie că nu recunoaște, fie că este incompetent, Guvernul a luat mai multe măsuri profund nocive care au condus la scumpirea tuturor componentelor energetice. Deputatul PNL de Suceava a arătat că  menzina şi motorina sunt mai scumpe cu peste 10%, energia electrică cu peste 6%, gazele naturale vin şi ele din urmă cu viteză şi vor încărca facturile tuturor! În goana oarbă a Guvernului de a mai strânge „doi bănuţi în puşculiţa naţională”, acesta a pierdut din vedere faptul că energia este o componentă de cost extrem de importantă pentru toate afacerile din România.
„Se vor scumpi toate, au afirmat alertaţi şi angajaţii şi pensionarii şi specialiştii şi oamenii politici din opoziţie. Este drept. Aşa se va întâmpla, dacă nu cumva s-a şi întâmplat deja. Se vor scumpi toate şi cu procente consistente, care vor tăia încă o dată din puterea de cumpărare a pensionarilor şi angajaţilor. Însă, pierderea puterii de cumpărarea pe care o constată populaţia este doar o parte a răului pe care l-a provocat inflaţia preţurilor din sectorul energetic”, a declarat Mihalescul.
El a precizat că numai cine nu a fost niciodată agent economic, numai cine nu a lucrat niciodată într-o întreprindere privată nu cunoaşte efortul uriaş pe care îl face un IMM pentru a cumpăra şi a vinde competitiv, pentru a optimiza costurile, pentru a cumpăra materii prime şi a produce mai mult şi mai bine decât ceilalţi ofertanţi din piaţă. „Ori, când preţul energiei creşte peste noapte, fără justificări economice, acest lucru echivalează cu o lovitură de tip knockout aplicată direct competitivităţii agenţilor economici români.
Cine îşi poate imagina că agentul economic român va mai putea să reziste în faţa concurenţei venite din Uniunea Europeană, atâta vreme cât Kw este mai scump în România decât în Franţa, Austria sau Germania, iar preţul carburanţilor ne plasează în topul ţărilor cu benzină şi motorină foarte scumpă? Cine îşi mai poate imagina că un agent economic român va mai transporta marfa mii de kilometri, pentru a o exporta, atâta vreme cât transportul mai scump îi va dubla preţul produsului şi îl va face mai puţin atractiv pe piaţa europeană? Cine oare îşi mai poate imagina că importurile nu se vor scumpi, iar cumpărătorul român nu va avea de suferit?”, a afirmat parlamentarul PNL de Suceava.
Având în vedere toate aceste aspecte, Dumitru Mihalescul a subliniat faptul că că deciziile iraţionale ale Guvernului PSD-ALDE lovesc exact acolo unde ar fi trebuit să sprijine, adică în agentul economic român, de mici dimensiuni, care rezistă cu greu de unul singur într-o piaţă atât de mare şi atât de concurenţială. Mihalescul a afirmat că majorarea preţului la componentele energetice reprezintă, din păcate, numai una dintre multiplele lovituri aplicate de Guvern celor care acţionează în economia reală, iar povestea tristă pare că este abia la început. „Vreau să cred că Mihai Tudose, dacă va mai fi prim-ministru la 1 ianuarie 2018, va conştientiza răul pe care îl vor face economiei toate măsurile anunţate a se implementa de la această dată. Sper să-şi aducă aminte că este Prim-ministrul României şi nu doar un alt slujitor al PSD”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava