• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că eliminarea standardelor de cost pentru lucrările publice în România reprezintă un risc de dezangajare a fondurilor europene. Dumitru Mihalescul i-a adresat o întrebare ministrului fondurilor europene, Rovana Plumb, în care i-a transmis acesteia că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 85/2018 pentru abrogarea unor dispoziții legale în domeniul investițiilor finanțate din fonduri publice, au fost abrogate practic toate măsurile care cuprindeau standardele de cost în domeniul investițiilor publice: articolul V1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2017, Hotărârea Guvernului nr. 363/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiții finanțate din fonduri publice, Hotărârea Guvernului nr. 1.394/2010 privind aprobarea standardelor de cost pentru obiective de investiții finanțate din fonduri publice din domeniul infrastructurii de transport, precum și alte prevederi.
„La scurt timp de la această decizie au și apărut anomalii în privința costurilor estimate ale unor lucrări. De pildă, dacă la Cluj Napoca s-a realizat o sală polivalentă cu 10.000 de locuri la un preț final de 24 milioane de euro, la București se propune o construcție cu 20.000 de locuri la un preț de aproape 6 ori mai mare, respectiv 138 milioane de euro. Luând numai acest exemplu, putem imediat trage concluzia că asemenea situații se pot generaliza la nivelul tuturor obiectivelor de investiții”, a declarat deputatul PNL de Suceava. Dumitru Mihalescul a adăugat că în condițiile în care standardele de cost adoptate în anii 2010-2011 au reprezentat o condiționalitate a autorităților Uniunii Europene pentru demararea utilizării fondurilor europene nerambursabile, vrea să afle de la ministrul Rovana Plumb care este riscul ca unele fonduri să fie dezangajate în exercițiul financiar 2014-2020. De asemenea, el i-a solicitat ministrului Rovana Plumb să spună și cu cât a crescut valoarea lucrărilor de construcții, cum ar fi un kilometru de autostradă, un metru pătrat construit de clădire nouă sau un km de drum național reabilitat sau un metru pătrat de clădire renovată, de la momentul adoptării Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 85/2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava