MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a solicitat ministrului de finanțe, Eugen Teodorovici, să face o evaluare a modului în care a funcționat sistemul de plată defalcată a TVA, după primul trimestru de la intrarea în vigoare a acestuia. Dumitru Mihalescul a arătat că prin Ordonanța de Guvern nr. 23/2017 s-a introdus în România sistemul de plată defalcată a TVA, în scopul declarat al diminuării fraudei fiscale în domeniu. Dumitru Mihalescul a spus că în fundamentarea acestei măsuri, Guvernul susținea că România ,,deține un record negativ între statele membre în ceea ce privește gap-ul de TVA, respectiv de 37,89%, la nivelul anului 2014, și în creștere față de anii anteriori (37,16% în 2011, 36,70% în 2012 și 34,49% în 2013).”
„Prin această măsură, Guvernul declara că intenționează să reducă diferențele dintre valorile TVA declarate și neplătite de agenții economici, reducerea fraudei fiscale, precum și evitarea incapacității de recuperare a obligațiilor fiscale în cazul în care agentul economic recurge la procedura falimentului, a insolvenței sau apelează la tertipuri de optimizare fiscală”, a declarat deputatul PNL de Suceava. El a mai spus că în forma inițială a Ordonanței, Guvernul estima venituri suplimentare din TVA la nivelul a miliarde de lei anual. De asemenea, Dumitru Mihalescul a precizat că în forma în care Ordonanța a fost adoptată de Parlament, cu modificări și completări, numărul de agenți economici înrolați în acest sistem s-a redus substanțial, deoarece plata defalcată a fost orientată exclusiv către zonele și agenții economici cu risc de neplată.
„Chiar dacă poate părea prematur pentru evaluarea acestei măsuri, luând în considerare creșterea stresului birocratic pentru mulți agenți economici din România, vă solicit, domnule ministru următoarele informații să-mi precizați care a fost numărul de agenți economici înrolați în sistemul de plată defalcată a TVA la data de 31 martie 2018 și câți dintre aceștia s-au înrolat voluntar și câți au fost înrolați ca urmare a prevederilor Ordonanței nr.23/2017?”, i-a solicitat Dumitru Mihalescul ministrului de finanțe. El i-a mai cerut acestuia să-o precizeze care este impactul, după primul trimestru, al măsurii de plată defalcată a TVA, respectiv sumele suplimentare atrase la buget în primul trimestru, precum și efectele ; reducerea gap-ul pentru TVA și reducerea fraudei fiscale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava