Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a solicitat ministrului dezvoltării regionale, Paul Stănescu, să-i prezinte o situație cu stadiul plăților de la Guvern pentru proiectele PNDL din județul Suceava. Dumitru Mihalescul i-a adresat o întrebare pe această temă ministrului Paul Stănescu, în care a precizat că în a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală au fost selectate și declarate ca eligibile 249 de proiecte, cu o valoare totală ce însumează peste 845 milioane de lei. „Aceste proiecte au creat o puternică apreciere din partea primarilor din județ, ale căror bugete locale nu ar fi permis un asemenea efort investițional, dar și așteptări uriașe din partea comunităților locale în ceea ce privește modernizarea absolut necesară a unităților de învățământ, a grădinițelor și dispensarelor, a podurilor și podețelor din interiorul localităților”, a spus deputatul liberal. El a spus că din păcate, creditele bugetare prevăzute inițial prin Legea nr.2/2018 privind bugetul de stat pentru anul 2018, au fost mult subdimensionate, față de necesarul de plăți care ar fi trebuit onorate în acest an.

Mai mult, Dumitru Mihalescul a spus că din cauza lipsei acute de resurse bugetare, Guvernul a promovat o ordonanță de urgență, a cărei formă adoptată de Parlament prevede ca proiectele aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală să fie finanțate din fonduri europene structurale și de investiții, disponibile pentru România în perioada de programare 2014 – 2020. „Pentru a evita periclitarea bunei implementări a proiectelor aprobate prin Programul Național de Dezvoltare Locală în cea mai subdezvoltată regiune din Uniunea Europeană (Regiunea de Nord-Est), vă solicit, domnule viceprim-ministru o situație privind gradul de onorare a plăților pentru proiectele aflate în derulare la nivelul județului Suceava”, i-a transmis Dumitru Mihalescul ministrului dezvoltării.

De asemenea, deputatul PNL de Suceava i-a solicitat lui Paul Stănescu să îi precizeze și care este timpul mediu de onorare a plăților pentru facturile avansate de către primăriile din județul Suceava. Nu în ultimul rând, Mihalescul vrea să afle de la ministrul dezvoltării care este setul de măsuri pe care le veți implementa în cazul în care Comisia Europeană va accepta finanțarea proiectelor derulate prin PNDL din fonduri europene nerambursabile, pentru a evita blocaje în derularea proiectelor aflate în desfășurare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava