MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că liderii actualelor partide de guvernământ, PSD și ALDE, acuză în continuare ”statul paralel” și îl învinovățeasc de toată nepriceperea și incompetența de care ei au dat dovadă. Dumitru Mihalescul a declarat că doar niște lideri iresponsabili s-ar strădui să împartă românii în două categorii, în bugetari și în privați, și să semene ură și dezbinare între aceștia. „Legat de acest discurs duplicitar, aș vrea să vă împărtășesc cum văd eu toată această minciună, propagată zi de zi, cu toate mijloacele. În primul rând, este adevărat! Avem un stat paralel, însă, pe care nimeni altcineva, ci doar liderii PSD-ALDE îl văd. Așadar, liderii PSD-ALDE vor să ne spună că trăim într-o altă realitate decât cea pe care o vedem cu toții, în care salariile au crescut cu 25% de la 1 ianuarie 2018, în care medicilor și profesorilor li s-au triplat lefurile, în care pensionarii primesc, așa cum spune legea, pensii mărite de la 1 ianuarie și în care alocațiile de stat pentru copii au fost indexate”, a spus parlamentarul liberal. El a adăugat că tot în realitatea paralelă a PSD-ALDE s-au construit sute de kilometri noi de autostrăzi, s-au modernizat căi ferate și gări, s-au construit școli, spitale și s-au renovat cele vechi. „În statul lor, paralel, mediul de afaceri și agenții economici români sunt sprijiniți de stat pentru a fi mai competitivi, forța de muncă este tot mai bine calificată, iar organele fiscale sunt tot mai aproape de mediul economic, îl susțin și nu îl prigonesc cu plata anticipată a obligațiilor fiscale. În statul paralel al PSD și ALDE, liderii politici susțin o justiție dreaptă, neaservită intereselor politice și tot în statul ”lor” administrația locală are o largă autonomie, atât financiară, cât și decizională. Da! Așa vor cei din PSD-ALDE să ne înfățișeze statul român, deși realitatea spune cu totul altceva”, a spus Dumitru Mihalescul.
Deputatul PNL de Suceava a precizat că în statul real, cel în care trăiesc toți românii, salariile nu au crescut, ci, în cel mai bun caz nu au scăzut. Mihalescul a arătat că peste două milioane de angajați din sectorul privat își văd astăzi salariile diminuate, iar, în sectorul bugetar, cei mai fericiți angajați sunt cei cărora fluturașul de salariu nu le-a adus o veste proastă. „Pe unii, așa-zisa majorare de 2% chiar i-a jignit, căci cu toții constatăm că prețurile au crescut cu peste 3% anul trecut. Așadar, în realitatea în care trăiește majoritatea românilor, prețul carburanților, crescut artificial de o măsură a Guvernului PSD-ALDE, a adus după ea creșteri accelerate de prețuri la toate bunurile pe care le pune în coș un cetățean. O confirmă chiar datele Băncii Naționale a României care, prin vocea Guvernatorului, ne avertizează că încă nu am văzut mare lucru din creșterile de prețuri care se prefigurează până la Sfintele Paști”, a mai declarat deputatul liberal sucevean.
Dumitru Mihalescul a precizat că „în statul în care trăim noi”, profesorii primesc tot o leafă mică, medicii mai trebuie să aștepte salariile uriașe și scutirile de impozite, iar pensionarilor li se va indexa pensia, în cel mai bun caz de la 1 iulie. „În realitatea noastră, nu s-a construit nimic! Nu avem autostrăzi noi, nu avem căi ferate funcționale, nu avem porturi sau aeroporturi moderne, nu avem nici școli și nici spitale. Dimpotrivă! Aflăm cu stupoare că școlile nu se construiesc și nici nu se modernizează, ci urmează să se pună în practică un plan diabolic de închidere și comasare de școli, de comasare a unor clase și de concediere au unor cadre didactice.
Se vede cu ochiul liber eșecul uriaș pe care l-a înregistrat această coaliție de guvernare, precum și dimensiunea uriașă a minciunilor făcute de liderii acesteia, numai pentru a smulge votul românilor. Statul paralel și alte invenții năstrușnice chiar nu îi mai pot ajuta, pentru că românii au înțeles că întreg programul lor a fost o minciună. Românii au înțeles că nu poți trâmbița că ai creștere economică record, iar aceasta să însemne tăieri de salarii și amânări ale unor drepturi legale ale pensionarilor. Românii văd că mediul privat este sufocat de birocrația statală, că antreprenorii români, cei care asigură peste 3,8 milioane de locuri de muncă, nu mai au încredere în Guvern și în ceea ce le va impune legea. Ceea ce mi se pare, însă, cel mai grav este faptul că cele 3 guverne PSD-ALDE ne-au dus într-o fundătură a subdezvoltării, iar dacă mâine se vor aduna nori negri asupra economiei europene, țara noastră este mai nepregătită ca niciodată”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava