Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a transmis ministrului finanțelor, Florin Cîțu, o întrebare cu privire la necesitatea actualizării Codului fiscal cu privire la deducerea personală pentru persoanele fizice și pentru persoanele aflate în întreținere. „În primul rând, vreau să vă felicit pentru succesul important obținut recent, cu privire la menținerea unei evaluări pozitive din partea agențiilor internaționale de rating, succes care are implicații benefice atât pentru finanțele publice ale țării, cât și asupra mediului investițional din țara noastră. În al doilea rând, în ceea ce privește prevederile art.77 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, trebuie să vă aduc la cunoștință că, deși acestea au fost actualizate în anul 2017, prin Ordonanța nr.79/2017, ele nu mai corespund raportării la un salariu minim pe economie de 1.945 de lei și nici la un salariu mediu brut pe economie de cca. 3.600 de lei”, a spus Dumitru Mihalescul.

El a arătat că neactualizarea acestor cote de venituri salariale la nivelul parametrilor salariali actuali, face aproape inaplicabilă politica de susținere a angajaților cu salariul minim pe economie, având în vedere valoarea regresivă a deducerilor. „Mai mult decât atât, salariații care au în întreținere 1- 4 persoane, copii sau persoane vârstnice, beneficiază de deduceri nesemnificative, astfel încât prevederea inițială din Codul fiscal nu mai are aproape niciun impact social asupra familiilor numeroase”, a mai adăugat deputatul PNL de Suceava.

El a precizat că în condițiile în care România traversează o perioadă bugetară deosebit de dificilă, ca efect al crizei sanitare și economice, aspectele sociale cu privire la familiile care au în întreținere 1-4 persoane trebuie să găsească soluții chiar și în acest context. În aceste condiții, Dumitru Mihalescul i-a solicitat ministrului de finanțe să precizeze dacă are în vedere actualizarea, începând cu data de 1 ianuarie 2021, a nivelului minim al aplicării deducerilor personale la nivelul salariului minim brut garantat în plată pentru anul 2021. De asemenea, Mihalescul l-a rugat pe ministrul Florin Cîțu să precizeze dacă nu ar fi oportună actualizarea întregii grile de deduceri pentru salariații care au persoane în întreținere, copii sau vârstnici, astfel încât sistemul de protecție socială să fie mult mai țintit și să încurajeze persoanele active, respectiv salariații.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava