Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consideră că PSD, prin actuala guvernare, a întors România în timp cu trei decenii. Într-o declarație politică susținută în Parlament, Dumitru Mihalescul a criticat comportamentul premierului Viorica Dăncilă la „ceremonia incalificabilă” de la Pitești, precizând că acesteia i s-au pregătit defilări ale şcolarilor şi preşcolarilor demne de „epoca de aur”, „în care tovarăşa academician, doctor inginer, savant de renume mondial era primită prin oraşele ţării, mi-am dat seama că principalul nostru competitor politic nu s-a lepădat în niciun fel de haina pe care a moştenit-o şi a reîmbrăcat-o imediat după 1989”.
„Despre partide, ca şi despre oameni, faptele vorbesc de la sine. Ce poţi spune, însă, despre PSD, care numai în ultimele 15 luni a reuşit să ne întoarcă în urmă cu peste 3 decenii?”, a mai spus Mihalescul.
Deputatul PNL de Suceava a atras atenția și asupra faptului că majoritatea instituţiilor statului, la care s-a muncit îndelung pentru a fi autonome, independente şi „scoase cu totul de sub mofturile politice„ ale unor partide şi lideri, au fost trase cu totul sub „tulpana PSD”. Astfel, Dumitru Mihalescul a arătat Avocatul Poporului este de aproape doi ani numai avocatul lui Liviu Dragnea, ANCOM este sinecură pentru un fost prim-ministru PSD, SRR şi SRTV sunt posturile radio şi TV ale lui Liviu Dragnea şi ale Comitetului Executiv al PSD; Autoritatea Electorală Permanentă are grijă la alegeri şi de PSD; ASF este „umilă şi aservită” PSD și va gira furtul din pensiile strânse cu greu în Pilonul 2; INS va raporta producţii record la hectar, creşteri economice peste China şi va ascunde creşteri de preţuri şi scăderile de salarii; Curtea de Conturi va controla cu grijă, „să nu deranjeze vreun baron PSD”; CNA va sancţiona posturile care îl critică pe „marele conducător” Liviu Dragnea iar ANAF va controla „numai ce vrea omul de încredere de la Teleorman”.
„Este drept că PSD mai are câteva elemente lipsă pentru <a avea toată puterea> şi a controla total România: BNR, serviciile de informaţii şi justiţia. Se vede bine că mulţi dintre cei care conduc astăzi România sunt ghidaţi de îndemnul domnului Voiculescu şi cred cu tărie că „nu vor avea toată puterea în România, până nu vor lua şi justiţia”. Din câte ştiu eu şi din cât văd şi cetăţenii, PSD şi ALDE nu pentru aceste lucruri au fost alese în urmă cu doi ani, când, prin pieţe publice şi pe la televiziuni, ţipau cât îi ţinea pieptul că vor face şi vor drege, iar pentru românul de rând va curge lapte şi miere, veniturile vor creşte, preţurile vor scădea şi cu toţii vor trăi mai bine.     Dincolo de promisiuni, România reală, cu sutele ei de probleme, nu există nici pentru Dragnea, nici pentru Tăriceanu, Vîlcov, Teodorovici, Olguţa sau Dăncilă. Am început deja să numărăm miliardele din fonduri europene pe care le vom pierde, pentru că lor nu le pasă decât cum să scape de rigorile legii. Nu vor să aducă fondurile europene gratuite în România, pentru că le-ar fi spus Mihai Tudose că alea nu se pot fura. În aceste condiţii, despre autostrăzi care să taie munţii, de-o parte şi de alta a Carpaţilor, despre căi ferate rapide, despre spitale noi, regionale, despre şcoli noi şi profesori bine plătiţi, despre aducerea acasă a milioanelor de tineri care şi-au părăsit familiile ca să muncească în Occident nu o să auzim prea curând. S-au promis. Şi ce dacă?”, a mai transmis deputatul PNL de Suceava.
Dumitru Mihalescul a subliniat că în calitate de deputat și-a stabilit ca obiectiv principal de activitate educaţia. Mihalescul a spus că pentru el personal educația este soluţia care va aduce numai satisfacţii. „De aceea, obiectivul numărul unu este ca niciun copil să nu rămână acasă. Toţi copiii trebuie să meargă la şcoală, indiferent cât de bogaţi sau săraci sunt părinţi lor, indiferent dacă s-au născut la sat sau la oraş. Toţi au dreptul la învăţătură, la profesori buni şi manuale noi şi curate. Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a României a mai oprit un abuz marca PSD, prin care acest partid cu metehne vechi crea un monstru statal care să tipărească manualele pentru milioane de elevi. Noi, cei din PNL, i-am avertizat că numai în Coreea de Nord statul face manuale, pentru ca pe copertă să apară musai poza „marelui lider”. În Uniunea Europeană, în marea familie europeană pe care cei din PSD nu o înghit, manualele se fac prin competiţia mediului academic şi al editurilor. În aceste condiţii, rezultatul incompetenţei totale a guvernărilor PSD-ALDE este deja previzibil! Elevii nu vor avea nici în acest an, pe 10 septembrie 2018, manuale pe bănci. Dacă anul trecut au fost afectaţi elevii claselor a V-a, anul acesta vor fi afectaţi elevii tuturor claselor, pentru că este imposibil de crezut că în următoarele patru luni Guvernul va mai reuşi să editeze manuale noi”, a declarat Mihalescul.
Pe de altă parte, deputatul PNL de Suceava i-a mai transmis liderului PSD Liviu Dragnea că toate „Guvernele dumitale” au eşuat pe toate planurile, atât în interiorul ţării, cât și pe plan extern. „Nu mai umiliţi elevii şi nu mai faceţi experimente pe ei! Daţi-le dreptul să crească frumos şi să facă din România ceea ce dumneata nu vei putea să faci niciodată – o ţară frumoasă, prosperă, respectabilă, bazată pe principii şi valori ale moralei creştine”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

Dumitru Mihalescul: PSD a reușit în ultimele 15 luni să ne întoarcă în urmă cu peste trei decenii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava