Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentului României, deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, consireră că reuniunea anuală a acestui grup a fost un real succes. Dumitru Mihalescul a amintit că reuniunea Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentului României a avut loc în zilele de 2 și 3 octombrie 2019 în Sala Alexandru Ioan Cuza a Palatului Parlamentului, în cadrul celei de-a 14-a ediții a evenimentului anual intitulat ,,Mic Dejun cu Rugăciune’’. Întâlnirea a fost urmată de Conferința Internațională ,,Valori Identitare Europene’’.
Mihalescul a spus că în cadrul evenimentului, membri ai Parlamentului şi Guvernului şi lideri din administraţie, profesori, artiști, personalităţi ale vieţii religioase şi culturale din România şi din străinătate, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din România, împreună cu invitaţi din Statele Unite ale Americii, Coreea şi Europa, au participat la dezbateri despre identitatea creştină şi valorile identitare ale Europei. Evenimentul a fost deschis prin Rugăciunea „Tatăl nostru”, apoi Corul ,,Ison’’ al Seminarului Teologic Ortodox din București și soprana Laura Bretan cu vocea ei divină au interpretat mai multe melodii cu caracter creştin şi patriotic.

Preotul Stelian Tofană: „Societatea românească, Europa, lumea întreagă au nevoie de o reformă în plan uman”

Vorbitorul principal al evenimentului a fost Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române. ,,Dizolvarea națiunilor nu poate determina o construcție europeană de succes. Această direcție de gândire e falimentară. Identitatea nu se naște peste noapte și nici prin hotărâri ale parlamentelor. Identitatea astfel făurită de lideri este falsă. Unitatea europeană nu poate fi făcută împotriva națiunilor’’, a spus Ioan Aurel Pop în cadrul acestui eveniment. De asemenea, Consilierul de Stat în Administrația Prezidențială, Sergiu Nistor a transmis un mesaj de unitate din partea Președintelui României Klaus Iohannis.


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că evenimentul a fost un gest simbolic menit să promoveze morala religioasă. „Am venit la acest „Mic Dejun cu Rugăciune” din convingerea că el reprezintă un necesar gest simbolic, menit să promoveze în politică o dimensiune morală proprie poporului român: morala religioasă. Trebuie să cooperăm pentru a construi un viitor mai bun, un viitor al prosperității și progresului economic, social, cultural și, de ce nu, politic, așezat pe o bază solidă morală”, a declarat Marcel Ciolacu. De asemenea, preotul Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană a vorbit despre valorile identitare europene care au ca fundament valorile credinței creștine care au la bază Biblia, precizând că „există o serie de întrebări despre cum se mai refelectă azi viziunea fondatorilor UE în parcursul UE, la care eu voi răspunde cu Biblia. Această este cartea pe care trebuie să se fondeze istoria neamului omenesc. Acesta este Cuvîntul lui Dumnezeu. Și cine nu-și fondează viața pe cuvîntul lui Dumnezeu nu are nici o șansă să lase o urmă luminoasă în istorie. (…)Uniunea Europeană și oamenii din fruntea ei au nevoie de o reformă spirituală. Societatea românească, Europa, lumea întreagă n-au nevoie de reforme economice, sociale, politice, militare. Nu! Ci de o reformă în plan uman, de o transformare a omului. Acum mai mult ca oricînd.”

 

Dumitru Mihalescul: „Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an la aceeași masă oameni care au aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună”

În final, președintele Grupului Creștin de Rugăciune al Parlamentului României, deputatul PNL Dumitru Mihalescul a precizat că: ,,este o adevărată provocare să aduni laolaltă parlamentari din partide diferite, reprezentanți ai unor instituții relativ ostile, elite intelectuale și lideri spirituali, însă auspiciile sub care se desfășoară de zeci de ani acest eveniment ne surprind de fiecare dată. Mi-aș dori ca spiritul de înțelegere care călăuzește acest eveniment anual, bazat pe aplecare totală asupra problemelor reale ale oamenilor, pe cunoașterea fenomenelor sociale și pe consensul deciziilor să îl văd și în viața cotidiană, în Parlament, în Guvern, în instituții publice și în alte contexte socio-economice.
Cert este faptul că și anul acesta, ca și în anii trecuți, Micul dejun cu rugăciune și conferința ”Valori identitare europene” au fost un real succes și reprezintă stimulul cel mai important pentru ca această serie de evenimente să fie dusă mai departe. Să ne ajute Dumnezeu să aducem în fiecare an la aceeași masă oameni care fac parte din confesiuni diferite, partide diferite, dar sunt uniți de același crez comun, aceeași dorință de a face din comunitatea noastră o lume mai bună!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava