• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a solicitat ministrului finanțelor publice, Eugen Teodorovici, o serie de clarificări cu privire la dotarea firmelor cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Dumitru Mihalescul a arătat că în luna mai 2018, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care a avansat până la data de 1 septembrie 2018 termenul prevăzut de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. „După data de 1 septembrie, potrivit legii, operatorii economici care nu și-au îndeplinit obligațiile prevăzute de lege sunt pasibili de a fi sancționați. În ședința de Guvern din data de 5 septembrie 2018, Guvernul a aprobat introducerea, cu caracter temporar, a nerespectării termenului de implementare a caselor de marcat în anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 33/2018 privind stabilirea contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr.270/2017, precum și a modelului planului de remediere”, i-a transmis Dumitru Mihalescul ministrului finanțelor publice. Deputatul PNL de Suceava a adăugat că modul în care Ministerul Finanțelor Publice a înțeles să abordeze această reformă merită apreciat, având în vedere că majoritatea agenților economici din România sunt dovediți statistic, chiar de către ANAF, ca fiind de bună-credință, având în vedere că peste 80% își onorează obligațiile fiscale corect și înainte de termen. „În pofida acestor relative bune intenții, trebuie însă să observăm că până la termenul de 1 septembrie 2018, mai puțin de 10% dintre agenții economici și-au achiziționat aparatele de marcat cu jurnal electronic. Pentru a înțelege mai bine, atât îngăduința Ministerului Finanțelor, cât și slaba conformare a agenților economici, vă solicit, domnule ministru, precizați în ce măsură au fost disponibile pe piața din România aparate de marcat cu jurnal electronic omologate și de la ce dată?”, l-a întrebat deputatul liberal pe ministrul finanțelor publice. Dumitru Mihalescul mai vrea să afle și care care este costul mediu al dotării agenților economici cu aceste aparate electronice? Solicit un cost mediu pentru fiecare categorie de contribuabil: contribuabil mare, mijlociu sau mic.
„Ca măsură stimulativă, de ce nu ați creat această cheltuială ca o cheltuială deductibilă, astfel încât operatorii economici să nu resimtă costurile? De asemene, dacă vorbim despre un sistem de interconectare electronică, vă solicit să precizați dacă la data de 1 septembrie 2018 sistemul informatic al ANAF era pregătit pentru o asemenea operațiune? Vă solicit, de asemenea, să precizați când a fost construit acest sistem informatic al ANAF, când a fost predat către beneficiar, când a devenit operațional și care au fost costurile totale”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava