MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, i-a solicitat ministrului muncii și justiției sociale, Marius-Constantin Budăi, să precizeze dacă alocația de stat pentru copii se va majora în cursul anului viitor. Dumitru Mihalescul a spus că la la 10 ani distanţă de la introducerea indicatorului social de referinţă este de 500 lei, valoarea acestuia este la acelaşi nivel ca în anul 2008. Dumitru Mihalescul a spus că acest indicator a fost introdus prin Ordonanţă de urgenţă nr. 126/2008 privind modificarea şi completarea unor acte normative în vederea eliminării legăturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi nivelul salariului de bază minim brut pe ţară şi al stabilirii măsurilor de aplicare a unor regulamente comunitare.
„Chiar dacă Indicatorul Social de Referinţă reprezintă baza pentru calculul valorii indemnizaţiei de şomaj, pentru alocaţia de stat pentru copii, pentru alocaţiile pentru susţinerea familiei, pentru concedii sau diferite subvenţii acordate pe piaţa muncii, acest indicator nu a fost indexat nici măcar cu valoarea creşterii anuale a preţurilor, deşi, în ultimii 10 ani, aceasta crescut, cumulat, cu peste 80%”, a spus Dumitru Mihalescul. El a adăugat că în contextul creşterii economice din acest an şi având în vedere că Guvernul îşi fundamentează legile bugetare pentru anul 2019 tot pe o creştere economică mai mare de 4%, vrea să afle de la ministrul muncii dacă de la 1 ianuarie 2019 intenționează să indexeze valoarea Indicatorului Social de Referinţă, cel puțin cu valoarea inflaţiei din ultimul an, deşi ar fi normal ca valoarea acestuia să fie actualizată cu inflaţia din ultimii zece ani. „De asemenea, în condiţiile în care Guvernul a majorat unele salarii din sectorul public, a majorat salariul minim brut garantat în plată pe economie şi intenţionează să majoreze şi valoarea punctului de pensie, de la 1 septembrie 2019, vă solicit să precizaţi dacă aţi prevăzut o majorare, în anul 2019, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, care nu a mai fost majorată de 5 ani şi se află la un nivel ruşinos pentru o ţară europeană”, i-a mai cerut Dumitru Mihalescul ministrului muncii.

Dumitru Mihalescul vrea să afle dacă alocația de stat pentru copii se va majora în 2019, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava