Concert pascal
MOPAN Suceava

Greta Thunberg, militantă pentru mediu, a fost reținută alături de alți activiști marți, în timpul protestelor împotriva demolării satului micuț Luetzerath, în contextul exploatării cărbunelui. Potrivit informațiilor oferite marți de oamenii legii, întregul grup a fost eliberat în cursul zilei. Totul a avut loc după ce Thunberg l-a ironizat pe proxenetul Andrew Tate, inclusiv după ce acesta a fost reținut de Poliția din România și plasat în arest, potrivit click.ro.

„Nu există niciun motiv pentru a-i reține zile întregi. Ar putea dura câteva ore sau vor pleca imediat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției regionale din Aachen, vorbind despre întregul grup de manifestanți, notează reuters.com.

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta pentru a stopa evacuarea și distrugerea completă a sătucului Luetzerath, în scopul construirii unei mine de cărbune pe nume Garzweiler 2. La aproximativ 9 km de Luetzerath, Greta s-a așezat cu un grup de protestatari lângă marginea minei, însă evenimentele au luat, rapid, o turnură șocantă. Protestul s-a transformat într-unul violent, astfel că oamenii legii au fost nevoiți să apeleze la metode mai puțin comode pentru a-i imobiliza pe protestatari și pentru a împrăștia grupurile.

Distrugerea satului din Renania de Nord-Westfalia (vest) a fost aprobată de guvern, în cadrul unui acord care a permis gigantului energetic să demoleze Lutzerath în schimbul punerii pe picioare a minei de cărbune și salvarea altor 5 sate amenințate și ele de distrugere completă, în același scop.

Citește articolul complet pe: https://click.ro/actualitate/international/dupa-ce-l-a-ironizat-pe-tate-karma-a-lovit-o-in-2235300.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava