Concert pascal
MOPAN Suceava

Deliberativul judeţean a aprobat marţi cu unanimitate de voturi darea în administrare către Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a unei părţi din Centrul Economic Bucovina în vederea amenajării unui terminal de pasageri pentru plecări internaţionale, a unui terminal de pasageri pentru sosiri internaţionale şi a unui terminal cargo. Este vorba mai exact de pavilionul expoziţional al Centrului Economic Bucovina, de patru din cele opt pavilioane industriale şi de terenul aferent în suprafaţă de aproape 70.000 de metri pătraţi cu utilităţile aferente.

Votul a fost dat numai după ce consilierii judeţeni au făcut un tur al aeroportului în care preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, le-a explicat viziunea sa privind dezvoltarea acestui obiectiv. Ideea privind transformarea Centrului Economic Bucovina în terminal pentru zborurile internaţionale a aparţinut şefului administraţiei judeţene şi a fost justificată de faptul că actualul terminal din incinta aerogării nu dispune de suficient spaţiu necesar împărţirii fluxurilor de pasageri intern/extern şi nu are capacitatea necesară procesării concomitent a două aeronave una pentru ruta internă şi alta pentru ruta externă. În plus i se dă o utilizare Centrului Economic Bucovina investiţie realizată în anii 2000 cu fonduri europene şi care zace în paragină.

Mini parc fotovoltaic şi încălzire geotermală la aeroport

„Practic putem spune că am demarat procedura pentru a putea construi terminalul doi care se va referi strict la partea de plecări soriri internaţionale dar şi la partea de cargo. Terminalul de acum este limitat ca şi volume, ca şi suprafeţe şi o să-l păstrăm aşa cum l-am  modernizat pentru regimul de transport aerian intern pe relaţia Suceava -Bucurelşti şi retur, pentru partea de chartere şi pentru partea de VIP. Noul terminal va presupune o modificare de structură. Va exista terminal de sosiri separat de terminalul de cargo, separat plecări şi sosiri. Va fi un terminal de plecări foarte modern şi generos ca spaţii. La Suceava o să avem un aeroport de talie naţională şi internaţională cu mult peste ce are concurenţa acum la Iaşi, Bacău, Târgu Mureş sau în altă parte. Decizia de azi vreau să o transpunem cât mai repede în practică”, a declarat Nechifor.

Pentru a reduce cheltuielile de întreţinere a spaţiilor aeroportului administraţia judeţeană se gândeşte să realizeze surse proprii de alimentare cu energie electrică şi termică. Intenţia exprimată de Nechifor este aceea de a accesa fonduri europene pentru construirea unui mini parc fotovoltaic şi a unui sistem de încălzire geotermală. Aceste lucruri vor fi prinse în studiul de fezabilitate pe care cei de la Regia Autonomă Aeroportul îl vor întocmi în perioada următoare studiu care va evidenţia şi costurile necesare pentru amenajarea terminalului doi. Banii ar urma să provină de la Guvern, Uniunea Europeană sau bugetul judeţean.

Şeful administraţiei judeţene crede că lucrările la noul terminal ar putea începe în primăvara anului viitor şi ar putea fi încheiate până în toamnă. Nechifor a ţinut să le mulţumească aleşilor judeţeni pentru votul pozitiv din deliberativ şi să sublinieze că proiectul de al aeroport este proiectul cel mai important pentru judeţul Suceava.

Tot marţi a fost prezentat şi salonul VIP, acolo unde cei interesaţi pot să solicite servicii exclusiviste, la preţuri mai ridicate. Salonul are o capacitate de circa 10 persoane.

După un tur de aeroport consilierii judeţeni au votat în unanimitate construirea terminalului 2 (FOTO), 9.8 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava