Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea tehnică a grupării sucevene CSU din Suceava a avut, de curând, inițiativa de a organiza o licitație în scop caritabil pe pagina de facebook a clubului, ocazie cu care doritorii vor putea să achiziționeze tricouri de joc purtate de handbaliști cunoscuți nu numai din țară, ci și din străinătate. Toți banii strânși de la iubitorii sportului vor fi direcționați către Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou”, care este într-o situație extreme de complicată din cauza pandemiei cu Coronavirus. Cel mai valoros tricou din colecție este cel care a aparținut celebrului handbalist francez Nikola Karabatic.

„Suceava trece prin momente grele, dragi concetățeni și iubitori ai sportului. În această perioadă, în care suntem puși la grea încercare, trebuie să rămânem uniți și să ne mobilizăm fiecare, pentru că orice ajutor în lupta dusă pe viață și pe moarte împotriva coronavirusului este bine-venit. De aceea, noi, colectivul echipei de handbal de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care respectăm cu strictețe regula impusă de autorități, aceea de a sta acasă, am decis să organizăm pe facebook o licitație de tricouri purtate de jucători cunoscuți din țara noastră și din străinătate, cel mai important fiind al francezului Nikola Karabatic, unul dintre cei mai buni handbaliști din toate timpurile. Scopul acțiunii este acela de a strânge bani pentru Spitalul Județean Suceava, care are mare nevoie de echipamente și medicamente.

Sperăm ca acțiunea noastră să fie împărtășită de cât mai mulți iubitori ai sportului din mediul online și să-și atingă scopul pentru care a fost inițiată, acela de a pune la bătaie orice resursă pentru a învinge acest virus periculos, astfel încât viața noastră de zi cu zi să își reia cât mai repede cursul normal. Așa cum nu o dată s-a spus că sportul înseamnă viață, așteptăm ca multă lume să se alăture demersului nostru, atât din țară, cât și din străinătate, astfel încât această inițiativă sinceră să se bucure de succes. Uniți împotriva coronavirusului!”, se precizează în comunicatul postat pe pagina de facebook Clubul Sportiv Universitar din Suceava.

Pentru a fi utilizați cât mai eficient, banii strânși vor fi direcționați către Fundația Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului.
Ca și regulament, procesul de licitație al fiecărui tricou va rămâne activ 7 zile din momentul în care a fost urcat pe facebook. Prețul de pornire este de 150 de lei per tricou, cu excepția celui purtat de Nikola Karabatic, pe când evolua la Barcelona, care pleacă de la 450 de lei, la fel ca și tricourile Cristinei Neagu și a Crinei Pintea.

Câștigătorii licitației vor face plata în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852 aparținând lui antrenorului cu portarii al CSU din Suceava, Iulian Andrei, detalii suplimentare putând fi obținute de la antrenorii echipei sucevene, Adrian Chiruț și Iulian Andrei, prin mesaje pe facebook sau direct în comentarii.

„În urma unei discuții cu colegii mei de la club ne-am hotărât să facem ceva pentru că ne simțeam neputincioși și am încercat să contribuim și noi pentru a îmbunătăți situația din orașul nostru. La un moment dat, lui Iulian i-a venit ideea organizării acestei licitații, arătându-se dispus să pună la bătaie tricourile din colecția proprie. Apoi, ne-am gândit că n-ar fi rău să-i contactăm pe unii dintre foștii noștri coechipieri, care au evoluat la Suceava, precum și pe alți prieteni din handbal, foști colegi sau adversari. Spre bucuria noastră, cu toții au răspuns pozitiv inițiativei noastre, arătând compasiune față de situația de la Suceava. Nu ne-am așteptat la așa o reacție din partea lumii sportive, unii dintre acești oameni alegând chiar să se despartă de tricouri de suflet, cu o mare valoare sentimentală pentru ei”, a declarat antrenorul Adrian Chiruț, care a precizat că într-o primă fază vor fi scoase la licitație 30 de tricouri.

Printre handbaliștii care au dăruit tricouri pentru licitație se află Dan Savenco, Georgică Cîntec, Cristian Fenici, Viorel Fotache, Ștefan Laufceac, Răzvan Gavriloaia, Cristian Adomnicăi, Cristian Ciubotariu, Ionuț Georgescu, Liviu Mironescu, Demis Grigoraș, George Șelaru, Marius Bondar sau Vlad Rotaru, dar ”stranierii” ca Mihai Popescu, George Buricea, Nicușor Negru, Alin Șania, Sandu Iacob, Iulian Stamate, Chike Onyejekwe și Ionuț Iancu, Raul Ferenț, care activează în prezent în Germania, sau „stranierii” Martin Johannson, Nemanja Grbovic, Predrag Vujadinovic și Irakli Chikovani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava