Concert pascal
MOPAN Suceava

Federația Română de Handbal a luat câteva decizii, democratice, în ceea ce privește reluarea sezonului competițional 2019-2020. Dacă la nivel de prim eșalon valoric lucrurile sunt oarecum clare, atât la feminin, cât și la masculin, în ceea ce privește modul de promovare în primul eșalon valoric pentru formațiile de Divizie A, situația este oarecum în vid, în Coronavid.

Lupta pentru cele două locuri promovabile direct în Liga Națională de handbal masculin a fost scurtată foarte mult, cele opt echipe rămase în cursă urmând să evolueze direct la turneul final, programat pe 19 și 20 iunie.

Conform schemei, prima zi programează meciurile eliminatorii: CSU Suceava – CSM Alexandria, Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânnicolau Mare, CSM Medgidia – CSM Botoșani și CSM Oradea – Universitatea Cluj. În a doua zi, urmând să se confrunte câștigătoarele duelurilor CSU Suceava – CSM Alexandria cu Szejke Odorheiu Secuiesc – Unirea Sânnicolau Mare, și CSM Medgidia – CSM Botoșani cu CSM Oradea – Universitatea Cluj. Învingătoarele vor primi automat biletele pentru Liga Națională, în timp ce învinsele vor avea o ultima șansă de promovare în cadrul barajului, programat între 28 și 30 iunie.

”Noi vom aștepta deciziile care se vor lua la nivel național. Este clar faptul că pentru toată lumea este greu de îndeplinit hotărârile MTS, leagte de protecția sporturilor de echipă în fața Coronavirus, dar ne vom strădui. Toți jucătorii noștri, și sunt convins că nu numai ei, așteaptă cu nerăbdare revenirea pe teren” a afirmat antrenorul echipei CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

Pentru toate sporturile de echipă s-a preconizat o perioadă de izolare și de revenire le efortul de performanță gradual și controlat medical într-un cantonament închis. Lucrurile nu sunt simple la nicio echipă de handbal din România.

CSU din Suceava este una dintre cele care face excepție pentru că jucătorii ei ar trebui să se pregătească la nivel local cel puțin trei săptămâni până la turneul final. Cum orașul Suceava, alături de Țăndărei și altă locație din județul Buzău, sunt pe lista de prelungire a carantinei, situația sportivă este deosebit de complicată. Există un decalaj important de pregătire și adaptare, un risc major de accidentări și un handicap pentru turneul final.

”Echipa noastră este una tânără și dornică de afirmare și abia așteaptă reluarea sezonului competițional. Nu știm ce va urma și nu facem previziuni, doar vrem să ne îndeplinim obiectivul pntru care am muncit, promovarea în Liga Națonală” a spus antrenorul grupării CSU din Suceava, Adrian Chiruț.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava