MOPAN Suceava

Recent, echipa de minihandbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a participat, la Craiova, la faza finală a Campionatului Naţional de Minihandbal, acolo unde au ajuns cele mai bune 16 echipe din ţară. În acest an, federaţia a denumit faza finală Festivalul Naţional de Minihandbal, turneu ce s-a desfășurat după un alt sistem faţă de anii trecuţi, și anume nu s-au mai ţinut scorurile, mult mai important fiind progresul micilor handbaliști. De altfel, acest sistem este implementat de mulţi ani în multe ţări din Europa, scorul nefiind important în această fază de început al copiilor în handbal.
Echipele prezente la turneul de la Craiova au fost împărţite în două grupe a câte opt echipe, jucându-se după sistemul fiecare cu fiecare. CSU Suceava a fost în grupa cu: CSȘ Ploiești, CSȘ Odorheiu Secuiesc, CSM București, CS Seini, HC Adrian Petrea Reșiţa, LPS Vaslui și LPS Banatul Timișoara. Cum ţinerea scorului nu a fost o prioritate, dimensiunile terenului au fost schimbate, jucându-se pe lăţimea unei săli de sport normale, cu porţi mai mici, lucru ce a permis disputarea a trei meciuri în același timp, fiecare echipă având în teren un portar plus patru jucători de câmp.
,,La acest turneu final am avut ocazia de a juca în compania celor mai bune echipe din ţară, ceea ce pentru noi a fost o experienţă benefică, din care am învăţat lucruri noi. Chiar dacă nu s-a ţinut scorul, fiecare echipă a vrut să arate că și-a meritat locul și astfel au ieșit meciuri frumoase. Sunt mulţumit de sportivii noștri, deoarece sunt niște copii extraordinari și foarte talentaţi, ce s-au descurcat foarte bine la acest turneu. Mulţumiri domnului director Sorin Raţă pentru susţinere și implicare, părinţilor, care mereu sunt alături de echipă și susţin mereu copiii, și domnului Petru Ghervan pentru îndrumare”, a declarat antrenorul Ionuţ Beșliu.
Din lotul deplasat la Craiova au făcut parte următorii sportivi: Claudio Zaharia, Ștefan Leonte, Codrin Dascălu, Teodor Ilucă, Cătălin Mujdei, Matei Botezat, Matei Bejenariu, Matei Mamciuc, Andrei Raţă, Andrei Cozma, David Duman, David Cota , Ilie Dubatufca, Teodor Moșneagu și Emilian Marcan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava