MOPAN Suceava

Clubul Sportiv Universitar din Suceava a participat zilele trecute la etapa pe euroregiunea RO 1 a Campionatului naţional de handbal pentru juniori IV, ce a avut loc la Bacău. În lupta pentru cele patru locuri la turneul semifinal au intrat 14 echipe din şase judeţe, Universitatea Suceava participând cu două echipe pregătite de profesorii Vasile Boca şi Cezar Lucaci, şi asta deoarece aveau nu mai puţin de 26 de copii la această categorie de vârstă.

Competiţia, a doua oficială pentru tinerii handbalişti suceveni, după faza judeţeană, a fost una de amploare datorită numărului foarte mare de echipe participante: ACS Bârlădenii, ASH-FC Paşcani, CSU din Suceava I, CSU din Suceava II, Golden Kids Bacău, LPS Botoşani, LPS Iaşi, LPS Piatra Neamţ, LPS Roman, LPS Suceava, LPS Vaslui I, LPS Vaslui II, OK Sport Oneşti şi gazdele de la CSSM Bacău, echipe ce au fost împărţite în patru grupe, două a câte patru echipe şi două a câte trei.

Prima echipă a Universităţii Suceava, pregătită de Vasile Boca, a reuşit să câştige la scor toate meciurile din grupă, 34-9 cu LPS Vaslui I, 44-9 cu Golden Kids Bacău şi 27-20 cu LPS Piatra Neamţ. În meciul decisiv pentru intrarea în semifinale, sucevenii s-au impus cu 30-18 în disputa cu OK Sport Oneşti.

Dacă rezultatele primei echipe au fost cele scontate, şi asta având în vedere că este vicecampioană naţională la minihandbal, echipa a doua, coordonată de profesorul Cezar Lucaci şi aflată la prima participare într-o fază interjudeţeană, a avut o evoluţie foarte bună, debutând cu o victorie împotriva celor de la LPS Vaslui II cu scorul de 18-4. În meciul doi, universitarii au remizat, scor 13-13, în disputa cu ASH-FC Paşcani, şi au cedat în următoarele două partide din grupă, 16-27 cu CSSM Bacău şi 11-22 cu LPS Botoşani.

,,A fost o competiţie reuşită pentru noi, în care am reuşit să câştigăm toate cele patru partide la diferenţe destul de evidente. Faptul că anul acesta o parte dintre copiii noştri evoluează şi la o categorie mai mare de vârstă, acumulând experienţă, îi ajută foarte mult atunci când evoluează împotriva celor de vârsta lor. Ne aşteaptă un turneu semifinal extrem de greu, împotriva unor echipe de genul celor din Medgidia, campionii naţionali ai grupei de 2003-2004, cât şi a altor echipe cu prezenţe în turneele finale, iar acolo se va vedea cu adevărat dacă merităm un loc în turneul final. Mulţumim tuturor părinţilor pentru sprijinul acordat, Şcolii Gimnaziale Nr. 9 şi bineînţeles conducerii CSU din Suceava pentru toate eforturi depuse”, a declarat profesorul Vasile Boca.

CSU I Suceava s-a calificat mai departe cu un lot format din jucătorii: Alex Balaşa, Andrei Citron, Paul Smocot, Ştefan Neagu, Sebastian Spatariu, Ştefan Fodor, Rareş Florescu, Cătălin Zariţchi, Emilian Huţuleac, Alexandru Reuţ, Daniel Stanciuc, Bogdan Câra şi Florin Boaru.

Cele patru echipe calificate la faza semifinală, CSU din Suceava I, CSSM Bacău, LPS Piatra Neamţ şi LPS Botoşani, fază care va avea loc în perioada 27-29 mai, nu au mai jucat pentru locuri, respectiv semifinale şi finale.

La sfârşitul săptămânii, în sala LPS Suceava, mezina CSU din Suceava, grupa de minihandbal, coordonată de profesorii Ionuţ Beşliu şi Vasile Boca, va fi gazda aceluiaşi turneu, Euroregiunea RO 1, doar că la cea mai mică categorie de vârstă, minihandbal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava