MOPAN Suceava

Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului a început un nou proiect de promovare a rugby-ului formând o echipă de seniori ce va evolua în eşalonul III sau II din România. Gura Humorului a mai avut echipă de seniori în perioada 1969–1980, care a reuşit să promoveze în primul eşalon în anul 1975 şi a stat patru sezoane între cele mai bune echipe din ţară. Noua echipă de seniori va evolua sub numele de ACS Rugby Club Gura Humorului, proiectul venind după asocierea dintre CSŞ Gura Humorului şi Fundaţia Te Aud România, cu sprijinul necondiţionat al Primăriei Gura Humorului, al Federaţiei Române de Rugby, al DHL România şi al Băncii Comerciale Române BCR.

„Acest proiect în care s-a format echipa de seniori a venit din ideea de a crea o continuitate în activitatea noastră şi de a da şanse juniorilor să treacă la nivelul următor, promovarea la seniori. Ne dorim acest lucru pentru că-n proporţie de 80%, sportivii ce termină junioratul se lasă de rugby, şi asta deoarece cluburile de seniori preferă jucători ce au fost la loturile naţionale sau care au calităţi deosebite. Ne-am propus să ne înscriem în campionat în această vară, dar încă nu ştim încă ce se va întâmpla cu Divizia Naţională şi Divizia A, eşaloane pe care federaţia vrea să le unească. Primăria Gura Humorului ne va ajuta cu baza sportivă şi costurile de întreţinere a ei, la stadionul Tineretului, unde se va renova şi instalaţia de încălzire” a explicat directorul şi antrenorul de la CSŞ Gura Humorului, Andrei Varvaroi. Acesta a mai adăugat că echipa de seniori va fi formată din jucători ce au mai evoluat la seniori, sportivi ce s-au întors acasă, dar şi rugbişti ce au luat o pauză în activitate, toţi din zona Gura Humorului, pe lângă aceştia fiind incluşi şi juniori de la club, care astfel vor face pasul mai uşor spre seniori.

Biroul Federal al FRR a propus un nou sistem de organizare a sezonului ce urmează în Divizia Naţională şi Divizia A, mai exact unirea celor două divizii, sistem în care sunt incluse şi echipa ACS Rugby Club Gura Humorului şi CSM Suceava. Una din variantele agreate de Biroul Federal este cea cu două grupe de câte şase echipe, una Centru Nord în care s-ar regăsi echipele: Rugby Club Gura Humorului, CSM Suceava, Ştiinţa Petroşani, Poli Iaşi, CS Mănăştur şi CS U Arad, şi una Centru Sud, cu RC Griviţa, CS Sportul ST, CS Năvodari, RCM Galaţi, CSM Sibiu şi RC Bârlad. Acest sistem ar avea tur şi retur, dar şi play-off şi play-out, semifinale, finale şi jocuri de clasament. Cea de-a doua variantă este una în care se regăsesc toate cele 12 echipe sub forma unui Campionat Naţional cu tur şi retur, semifinalele în care se va juca în sistem locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, urmate de finala mică şi mare.

„Cele două variante au şi avantaje, dar şi dezavantaje, iar noi le vom analiza în detaliu, mai ales la capitolul financiar, iar apoi vom transmite federaţiei ce variantă ar fi mai bună. În acest moment facem antrenamente uşoare, dar de la mijlocul lunii iulie vom începe pregătirea pentru noul sezon. Facem antrenamente comune cu echipa de juniori sub 16 ani, proaspăt câştigătoare a titlului naţional. Acum aşteptăm legalizarea actelor pentru club şi continuăm discuţiile pentru atragerea de sponsori din zonă, mai ales că ne dorim ca acest proiect să fie unul al comunităţii noastre în care să aducem la stadion cât mai mulţi oameni pentru a promova rugby-ul în toată zona urbană şi rurală”, a explicat directorul CSŞ Gura Humorului, Andrei Varvaroi, cel ce va fi cel mai probabil antrenorul echipei de seniori.

Echipă de seniori la Gura Humorului?, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava