Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, stadionul “Areni”, stadionul “Metalul” și Baza sportivă Ramiro din Burdujeni au găzduit cea de-a doua ediție a Cupei Municipiului Suceava la fotbal pentru juniori. Competiția a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi ACS Juniorul Suceava, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Municipiului Suceava. La startul acestei ediţii s-au aliniat nu mai puțin de 45 de echipe.
Au fost prezente mai multe echipe din județul Suceava precum Juniorul Suceava, Luceafărul Bucovina Suceava, LPS Suceava, CSM Dorna Vatra Dornei, Maxi Sport Vatra Dornei, Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni sau Juniorul Câmpulung Moldovenesc, dar și invitați din Brașov, Bacău, Vaslui, Iași, Galați, Botoșani și Piatra Neamț. În acest an au răspuns invitației organizatorilor și trei cluburi din Republica Moldova, CSS Călăraşi, CSS Telemeşti şi CSS Străşeni. Competiția a fost structurată pe cinci grupe de vârstă, mai exact 8, 9, 10, 11 și 12 ani, copii născuți în anii 2003 – 2007, dar și mai mici.
Organizatorii au oferit diplome, medalii, cupe și mingi echipelor clasate pe podium la toate categoriile, acordând și premii individuale precum cel mai bun portar, cel mai tehnic jucător sau golgeterul competiției.
La grupa 2003, LPS Vaslui a ocupat primul loc după o finală câștigată cu 4–3 la loviturile de departajare în fața celor de la Juniorul Suceava, în timp ce pe locul III s-a clasat echipa clubului Junior Galați. Cel mai bun portar a fost desemnat Alex Verdeș de la Vaslui, cel mai tehnic jucător a fost Sebi Nechita de la Juniorul Suceava, iar golgeterul grupei a fost Cătălin Balan, de la Vaslui.
Grupa 2004 a revenit tot vasluienilor, dar de la clubul Constar, câștigători în finala cu Juniorul Suceava la loviturile de departajare, scor 10–9, în timp ce Luceafărul Bucovina Suceava a închis podiumul. Vasluienii au avut cel mai bun portar, Alex Hrincu, și cel mai tehnic jucător, Denis Bujor, iar golgeterul seriei a fost Ionuț Nistor, de la Juniorul Suceava.
Constar Vaslui a reușit să câștige și competiția la copii născuți în anul 2005, în finală impunându-se clar, cu scorul de 4–1 în fața celor de la AS Juniorul Câmpulung Moldovenesc, Unirea Ruginoasa fiind a treia clasată. Georgel Hopulele, de la Juniorul Suceava, a fost golgeterul competiției, cu 11 reușite, în timp ce David Ghimfus și Rareș Hăulică au câștigat titlul de cel mai tehnic jucător, respectiv cel mai bun portar.
Clubul sucevean Luceafărul Bucovina a reușit să câștige competiția atât la anul 2006, cât și la 2007. La 2006, tinerii jucători suceveni pregătiți de antrenorul Andrei Ițco s-au impus în finala cu Tâmpa Brașov cu scorul de 1–0, medalia de bronz revenind celor de la Sporting Bacău. Golgeterul seriei a fost Antonio Morolicaru, de la LPS Botoșani, George Florea, de la Sporting Bacău, a fost cel mai bun portar, iar Căius Bordea, de la Tâmpa Brașov, a fost desemnat cel mai tehnic fotbalist.
Grupa 2007 de la Luceafărul Bucovina, pregătită tot de Andrei Ițco, a câștigat la scor finala cu Ceahlăul Piatra Neamț, 5–0, Juniorul Suceava fiind cea de-a treia clasată. Luceafărul Bucovina Suceava a avut și două premii individuale, golgeterul seriei, Luca Gavrilovici, și cel mai tehnic jucător, Matei Manolache, în timp ce titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui David Isac, de la juniorul Suceava.
„Este o bucurie imensă că am reușit să terminăm cu bine cea de-a doua ediție a Cupei Municipiului Suceava la fotbal. Mulțumim Primăriei și Consiliului Suceava pentru sprijinul acordat, părinților și copiilor ce au făcut un efort și au ajuns la Suceava pentru trei zile. Sper ca această competiție să devină o tradiție și să aibă continuitate, iar de la an la an să fie din ce în ce mai puternică. Față de ediția trecută am avut cu 20 de echipe participante mai mult și sperăm ca-n fiecare an să creștem numărul tot cu 20. Sunt sigur că la Cupa Moș Crăciun vom avea echipe din străinătate, deoarece deja am vorbit cu un club din Belgia, și sperăm să aducem și echipe din Germania și Polonia, iar această ediție să fie un preambul la cea de-a treia ediție a Cupei Municipiului Suceava”, a declarat organizatorul competiției, președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.
La festivitatea de premiere s-a acordat și titlul de cel mai tânăr jucător, diploma revenindu-i lui Ianis Anton, de la LPS Suceava, jucător născut în anul 2009.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava