Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe parcursul săptămânii trecute, la Constanţa s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional de rugby pentru juniori sub 18 ani. Formaţia Liceului cu Program Sportiv din Suceava a avut ca adversare în grupă echipele “Tomitanii” Constanţa, CSŞ Bârlad şi Stejarul Buzău. În primul meci sucevenii au cedat în faţa grupării CSŞ Bârlad cu 8-22 şi apoi a cedat în disputa cu principala favorită la titlu, “Tomitanii” Constanţa cu 6-22.

În ultimul joc din grupă, LPS Suceava a reușit prima victorie de la turneul final al Campionatului Național. După două meciuri pierdute, elevii antrenorului Dumitru Livadaru au reușit să se impună în fața celor de la RC Stejarul Buzău cu scorul de 16–5. Sucevenii au făcut o primă repriză foarte bună, iar la pauză aveau un avantaj de 13 puncte. Mihăiță Corhan a deschis scorul cu o lovitură de pedeapsă și tot el l-a majorat mai târziu cu un procedeu identic, după o infracțiune de joc a buzoienilor. Până la pauză, Vasilică Ivanov a reușit să înscrie un eseu între buturile adverse, după o cursă de 50 de metri până în terenul de țintă advers, iar Mihăiță Corhan a stabilit scorul primei părți, 13–0. În partea a doua, echipa LPS Suceava nu a mai forțat și le-a permis adversarilor să domine unele momente din joc, dar chiar și așa, apărarea a funcționat bine. Stejarul Buzău a reușit până la urmă să înscrie primele și ultimele puncte după un eseu a cărui transformare nu a fost fructificată. Până la finalul jocului, Mihăiță Corhan și-a trecut în cont a treia lovitură de pedeapsă și astfel a marcat în total 11 din cele 16 puncte ale echipei sale.

„Sportivii noștri au intrat în teren foarte montați să obțină prima victorie de la acest turneul final. Mai mult, echipa a vrut să demonstreze că merita din prima să ajungă în ultima fază a competiției, în fața unui adversar ce ne-a luat fața prin diferite metode. Am făcut un joc foarte bun în prima repriză și ne-am relaxat prematur în a doua, dar ne-am apărat foarte bine și astfel am reușit să câștigăm, dovedind astfel că asta este diferența dintre cele două echipe, așa cum am făcut-o și-n campionat. Urmează un ultim meci la acest turneu, pe care ne dorim să-l câștigăm, pentru a termina campionatul pe locul 5 în țară”, a declarat antrenorul Dumitru Livadaru.

În meciul pentru locurile V–VI, echipa LPS Suceava a întâlnit formația CSŞ Unirea Iaşi. Deşi a condus cu 6-0 prin punctele reuşite din două lovituri de pedeapsă de Corhan, gruparea suceveană a pierdut pe final cu 9-19 şi s-a situat pe locul VI la turneul final al Campionatului Naţional de rugby pentru juniori sub 18 ani.

“A fost un turneu reuşit chiar dacă nu am izbutit să ne luptăm pentru medalii. Dacă eram mai atenţi în apărare am fi putut termina grupa pe locul second. Îi felicit pe băieţi pentru efortul depus şi sunt convins că o parte dintre ei vor face pasul spre marea performanţă” a declarat profesorul Dunitru Livadaru.

Din lotul echipei LPS Suceava la turneul final au făcut parte sportivii: Gabriel Tăuteanu, Tiberiu Timoficiuc, Răzvan Serediuc, Andrei Zaharia, Cristi Sandu, Răzvan Nistor, Sebastian Beldiman, Sebi Rusu, Andrei Portariu, Gabriel Acălinei, Eduard Alucăi, Andrei Custrin, Florin Zimbru, Mihăiță Corhan, Vasilică Ivanov, Laurențiu David, Dumitrel Giurcă, Sebi Mânzâlică, Mihai Netbai, Andrei Zaharia, Alexandru Țârdea și Emanuel Lelcu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava