Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa de rugby în 7 sub 19 ani a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a reuşit să-şi asigure calificarea la turneul final al Campionatului Naţional cu un turneu înaintea terminării returului de campionat. La finele săptămânii trecute la Cluj, sportivii pregătiţi de antrenorul Dumitru Livadariu au participat la al cincilea turneu din returul sezonului, la care au fost prezente doar patru din cele şase echipe angrenate în seria Moldova, formaţiile din Galaţi şi Brăila nefăcând deplasarea. Ca şi la alte turnee anterioare, organizatorii au stabilit ca cele patru echipe să joace în sistem fiecare cu fiecare, echipele prezente câştigând cu 5 – 0 meciurile cu Galaţi şi Brăila. În prima partidă, sucevenii au reuşit să se impună cu 19 – 0 în confruntarea cu LPS Focşani, după două eseuri ale lui Seredenciuc, unul al lui Custrin şi două transformări reuşite de Acălinei. În meciul al doilea, LPS Suceava a întâlnit echipa Centrului Naţional Olimpic de rugby în 7 de la Bârlad, echipă pe care a reuşit s-o învingă la două din cele 11 turnee disputate până acum. De această dată, bârlădenii s-au impus fără drept de apel, scor 29 – 0. În ultimul meci, elevii antrenorului Dumitru Livadariu au pierdut în faţa gazdelor de la Gens Cluj cu scorul de 5 – 31, singurul eseu al sucevenilor fiind reuşit de Seredenciuc.

„Mă bucur că am reuşit să ne calificăm la turneul final, indiferent de ce rezultate vom obţine la ultimul turneu, ce va avea loc săptămâna viitoare la Galaţi. Deşi este primul an când echipa evoluează la rugby în 7, treptat, jucătorii s-au adaptat foarte bine şi au făcut trecerea de la rugby în 15, obţinând şi rezultate foarte bune, şi aici mă refer la cele două victorii în faţa Centrului Naţional Olimpic de la Bârlad”, a declarat antrenorul Dumitru Livadariu.

În turneul de la Cluj, LPS Suceava a participat cu 11 sportivi: Timoficiuc, Netbai, Seredenciuc, Avrămoaia, Acălinei, Giurcă, Custrin, Zimbru, Corhan, Sandu şi Țârdea.

Sucevenii vor lupta pentru o medalie la turneul final pe 28 mai, la Bârlad.

Cu o etapă înaintea terminării returului din zona Moldova a Campionatului Naţional de rugby în 15 sub 18 ani, echipa LPS Suceava, pregătită de Dumitru Livadariu, Codrin Prorociuc şi Marcel Creţuleac, speră să termine pe un loc care să-i permită prezenţa în ultimul act. În penultima etapă, sucevenii s-au impus fără probleme pe teren propriu în disputa cu LPS Focşani, scor 24 – 0, şi mai au un ultim meci, săptămâna viitoare, la Iaşi, împotriva uneia din contracandidatele la un loc de turneu final.
„În acest moment suntem pe locul II cu 26 de puncte, dar avem un meci în plus disputat şi sper ca la finalul returului să ne menţinem în primele trei, pentru a ne califica la turneul final. Tecuciul e pe 4 şi mai are de jucat cu Galaţi şi Bârlad, în timp ce Iaşiul e pe trei cu 21 de puncte. Ne dorim să câştigăm la Iaşi şi să ne calificăm în ultimul act, deşi vom avea un meci dificil acolo”, a explicat antrenorul Dumitru Livadariu.

LPS Suceava trebuia să joace pe 28 mai la Iaşi, dar va juca cu două zile mai devreme, pe 26 mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava