Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat miercuri că angajaţii instituţiilor sucevene din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cei ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean care au intervenit de duminică după amiază pentru remedierea problemelor apărute ca urmare a fenomenenlor meteo nefavorabile vor fi recompensate cu diplome şi albume cu Bucovina de către Consiliul Judeţean. Cătălin Nechifor a ţinut să aprecieze în mod deosebit modul în care sau implicat în rezolvarea acestor probleme echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai SAJ Suceava. „Pentru mine personal a fost cea mai gravă situaţie de administrat din perspectiva situaţiilor de urgenţă, de duminică la prânz şi până acum. Chiar dacă a fost extrem de greu de intervenit, într-o anumită măsură s-au rezolvat multe situaţii dificile. Mă refer în primul rând la acţiunile celor din ISU, care au fost prezenţi la datorie şi au muncit extrem de mult în acea perioadă, au fost zeci de intervenţii în timp scurt în întreg judeţul. Practic a fost afectat tot judeţul Suceava, toate localităţile au avut zăpadă şi dificultăţi în trafic”, a declarat Nechifor.

El a arătat că legislaţia în vigoare nu permite instituţiei pe care o conduce să acorde premii în bani, motiv pentru care toţi cei care au intervenit în această perioadă vor fi recompensaţi cu diplome şi albume cu Bucovina. Cătălin Nechifor a precizat că va solicita şefilor instituţiilor menţionate anterior o listă cu numele tuturor celor care au intervenit în această perioadă pentru a le putea fi înmânate diplomele şi albumele. „ Este o formulă de minim respect pentru ei. O formulă de remunerare, un premiu special în zona materială nu putem să dăm legal din surse publice. Însă pot să fac un apel către cei care înţeleg modul în care au lucrat aceşti oameni, care au fost peste 24 de ore la datorie, să facă o sponsorizare cât de mică la Consiliul Judeţean, urmând ca prin procedură legală să dăm acele premii”, a spus Cătălin Nechifor. El ţinut să precizeze că relaţia cu şi colaborarea cu E.On din ultimele zile „a fost o dezamăgire”, nu poate să nu aprecieze efortul depus de echipele acestei companii care au lucrat pe teren mai bine de 24 de ore pentru remedierea defecţiunilor apărute la reţelele de alimentare a localităţilor cu energie electrică.

Echipajele care au intervenit în judeţ pe perioada codului portocaliu vor primi albume cu Bucovina şi diplome, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava