Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna iunie a început derularea proiectului ”SARS-CoV-2 Toolbox – Program suport pentru asistență medicală comunitară, respectiv, populația vulnerabilă deservită în contextul pandemiei SARS-CoV-2”. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru luni și, prin intermediul acestuia, 66 de asistenți comunitari din județul Suceava și 1000 de familii vulnerabile din același județ vor primi echipamente de protecție și produse de dezinfecție în contextul pandemiei cu noul tip de coronavirus.

Proiectul este derulat de Asociația Liver Research Club (LIREC), asociație formată din tineri medici și studenți mediciniști din Cluj-Napoca, și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Fiecare din asistenții medicali comunitari voluntari în proiect au primit șase recipiente de dezinfectant, șase recipiente cu alcool sanitar, două viziere, o cutie cu mănuși, o cutie cu măști FFP1, un pulsoximetru. De asemenea, tot pentru echipa de asistenți medicali comunitari din județul Suceava au fost achiziționate 40 de genți de prim ajutor dotate, printre altele, cu instrumente necesare oxigenoterapiei, tensiometru, glucometru, trusă chirurgicală, trusă de naștere.

Asistenții medicali comunitari vor distribui persoanelor din categorii vulnerabile (persoane cu bolicronice, nivel economic sub pragul sărăciei, care fac parte din familii monoparentale, cu diferite dizabilități etc.) 1000 de pachete conținând un recipient de 300ml cu dezinfectant, un recipient de 300ml cu alcoolsanitar 70%, 3 măști de protecție. Până în prezent au fost distribuite 690 de pachete pentru 46 de comune, urmând să fie acoperite și restul de localități deservite de asistența medicală comunitară din județ.

Scopul proiectului este acela de a suplini lipsa echipamentelor medicale și de protecție a asistenților medicali comunitari și de crește accesul locuitorilor din mediul rural la servicii medicale îmbunătățite, materiale de protecție și dezinfecție.

Echipamente de protecție și materiale de dezinfecție pentru asistenții comunitari și populația vulnerabilă din județul Suceava, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava