MOPAN Suceava

Ministrul fondurilor europene, Marius Nica, a anunţat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava va primi până la sfârşitul acestui an echipamente şi autospeciale noi pentru intervenţii. Prezent sâmbătă la Rădăuţi, Marius Nica, a vizitat Detaşamentul de Pompieri al ISU Suceava, şi a anunţat că prin eforturile secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, până la finalul acestei luni va fi semnat contractul de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de aproape 50 de milioane de euro prin care toate structurile judeţene ale Inspectoratului General pe Situaţii de Urgenţă (IGSU) vor primi dotări noi.

El a arătat că până la sfârşitul acestui an ISU Suceava va primi bărci de aluminiu şi o maşină pentru transportul acestora, pentru echipajul de scafandri, precum şi o nouă maşină de stins incendii, motopompe cu o capacitate de peste 10.000 de litri, dar şi echipamente moderne de comunicaţie. „Pe lângă acest proiect, pentru exerciţiul financiar 2014 – 2012, IGSU va avea un nou proiect ambiţios pe fonduri europene. Va fi o surpriză şi vom ieşi în faţa Europei cu acest proiect, în cadrul căruia avem în vedere nişte centre care să fie prezente la noi în ţară şi care să deservească şi ţările din jurul României”, a explicat Marius Nica.

Ministrul fondurilor europene a fost prezent sâmbătă la Rădăuţi la închiderea unui proiect european implementat în şase judeţe ale Regiunii de Nord Est de către Asociaţia Euronest pentru dotarea cu echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă. Alături de Marius Nica au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Constantin Harasim, adjunctul ISU Suceava, col. Dan Hoffman, parlamentarii Neculai Bereanu şi Constantin Galan, precum şi consilierul judeţean Nistor Tatar. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze faptul că judeţul Suceava a primit 27 de utilaje şi autospeciale, cele mai multe dintre toate judeţele din cadrul acestui proiect. Nechifor a arătat că dintre acestea, cinci utilaje sunt autofreze pentru zăpadă şi o autoşenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile.

Cătălin Nechifor i-a prezentat ministrului fondurilor europene şi drona pe care ISU Suceava a achiziţionat-o cu fonduri de la administraţia judeţeană şi care va fi folosită pentru monitorizarea de la înălţime a zonelor greu accesibile. De precizat că în ţară doar alte două Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă au în dotare astfel de drone.


După prezentarea proiectului, ministrul fondurilor europene a asistat la simularea unei intervenţii într-o situaţie de incediu de pădure cu victime. Marius Nica a putut să vadă „la lucru” autoşenilata din dotarea ISU Suceava, pregătirea pompierilor ISU Suceava dar şi noile autospecialele din dotarea ISU Suceava. La finalul exerciţiului Marius Nica s-a declarat impresionat de „demonstraţia de forţă” la care a asistat, apreciind modul în care fondurile europene au fost folosite pentru îmbunătăţirea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava