Concert pascal
MOPAN Suceava

Tinerii voleibalişti juniori III de la Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni au reuşit performanţa de a se califica la turneul final al Campionatului naţional de volei pentru juniori III (speranţe). Dacă echipa din Fălticeni pregătită de Marius Stan era favorita grupei la locul I şi la calificare, echipa LPS Suceava, antrenată de Tudor Orăşanu şi Teodor Tamaş, a reuşit să dea peste cap toate calculele hârtiei şi să meargă în primele opt echipe din ţară, deşi pornea cu a patra şi ultima şansă din grupa semifinală din care a făcut parte. În prima întâlnire, voleibaliştii suceveni au întâlnit campioana ultimilor doi ani, CSŞ LAPI Dej, echipă care se bate şi-n acest an la titlu, una din contracandidate la medalie fiind CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni.

Elevii lui Tudor Orăşanu au pierdut fără drept de apel acest joc cu 0-3 la seturi (9-25, 11-25 şi 9-25). În meciul doi, LPS Suceava a reuşit prima victorie în faţa unei echipe cu talie, ce are jucători la naţională şi care a ocupat locul doi în grupă cu campioana, CSŞ Zalău. Sucevenii s-au impus cu 3-0, după 25-15, 25-16 şi 25-9. În meciul trei, care a reprezentat şi şansa calificării la turneul final pentru ambele combatante, LPS Suceava a avut un meci pe muchie de cuţit în faţa gazdelor de la CS Ocna Mureş, echipă ce a terminat prima în seria sa. Suceava a câştigat toate seturile în prelungiri, primul cu 27-25, al doilea cu 29-27 şi ultimul cu 30-28, fapt ce i-a adus calificarea la turneul final, chiar dacă era cotată cu ultima şansă.

„Am reuşit în ultima lună să facem multe antrenamente comune, şi asta s-a cunoscut la acest turneu. Chiar dacă nimeni nu ne dădea şanse de calificare, copiii au crezut în şansa lor şi s-au autodepăşit în faţa unor adversari cu talie, mult mai bine cotaţi. În meciul cu Zalău ne-am surprins adversarii cu servicii foarte bune, preluări şi atacuri lungi, chiar dacă avem în faţă o echipă cu talie şi jucători la naţională. Meciul cu gazdele a fost unul nerecomandat cardiacilor, dar mă bucur că jucătorii noştri au avut puterea să joace până în ultima clipă şi să respecte ceea ce le-am spus. Mulţumesc colegului Vasile Moşuc, care a descoperit la Şcoala 11 mai mulţi copii pe care de un an i-am integrat în această echipă”, a explicat antrenorul sucevean Tudor Orăşanu.

Tehnicianul sucevean a mai adăugat că urmează turneul final, unde echipa sa va avea cinci meciuri foarte tari, în care sportivii suceveni vor acumula experienţă pentru sezoanele ce urmează. LPS Suceava a abordat turneul semifinal de la Ocna Mureş cu un lot format din: Tudor Ştreangă, Marius Bortă, Alin Romaniuc, Radu Popovici, Valentin Istrate, Kevin Varvaroi, Alexandru Roman, Denis Croitor, Alexandru Buculei, Andrei Guliciuc şi Paul Ciofu.

Calificată de pe locul I în grupă la turneul semifinal, vicecampioana naţională din ultimii doi ani, echipa de juniori III a Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, antrenată de Marius Stan, a câştigat cu acelaşi scor, 3-0, toate cele trei meciuri din grupa semifinală de la Botoşani. În prima întâlnire, fălticenenii au trecut de CTF Mihai I Bucureşti cu 25-13, 25-6 şi 25-18, în meciul doi de CSŞ Galaţi, după 25-12, 25-8, 25-9, iar în ultima întâlnire s-au impus în faţa gazdelor de la CSŞ Botoşani, după 25-18, 25-11 şi 25-22.

„A fost un turneu în care băieţii noştri au făcut trei meciuri bune, în care nu mi-au dat emoţii că am putea pierde. Avem doar opt jucători în lot şi sper să fim sănătoşi pentru a putea lupta la turneul final pentru o medalie, unde ne vom bate cu Craiova şi Dej”, a declarat antrenorul fălticenenilor, Marius Stan.

La acest turneu semifinal de la Botoşani, CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni a folosit un lot format din opt jucători, Răzvan Dănilă, Richard Vrabie, Alexandru Viziteu, Adrian Holotă, Denis Irimescu, Gabriel Albu, Silviu Ianoş şi Fabian Todică.

La turneul final din perioada 4-8 mai, fălticenenii vor fi în grupă cu CSŞ Buzău, CSŞ Caransebeş şi campioana CSŞ LAPI Dej, iar sucevenii cu CSŞ Botoşani, CNNT Craiova şi Tomis Constanţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava