MOPAN Suceava

Elevi ai şcolilor din oraşul Salcea au participat, pentru a cincea oară la festivitatea de premiere a Concursului Naţional ECO FUN, aflat la cea de-a VII a ediţie, ce a avut loc în cadrul acţiunii Eco Forum, la Universitatea Ecologică Bucureşti, pe 31 mai.
Sub îndrumarea prof. Marinela Mocanu, elevii au abordat cu mult curaj tema concursului de anul acesta -„Protejează apa, ai grijă de viaţă”- realizând lucrări şi proiecte deosebite, ce au fost premiate la diferite secţiuni ale concursului.
Premiile la secţiunea Grafică computerizată au fost adjudecate în mare parte de elevii prof. Marinela Mocanu, care îi învaţă tainele calculatorului la orele opţionale. Elevii de la Şcoala Plopeni – Savin Gabriel Bogdan şi Guriţă Dezire au obţinut premiul I, respectiv, premiul II la clasele I-IV, iar Dani Grosieriu a luat menţiune, fiind îndrumat de înv. Marcela Anton. Corneliu Alexandra –premiul III, Luca Denisa, Rusnac Mugurel, Diaconu Emanuel –menţiuni, toţii fiind elevi ai Şcolii Salcea.


La secţiunea Eco eseu, destinată doar elevilor din cl. a VIII a,  proiectul „Picătura de viaţă” realizat de elevele Adina Teodora Mocanu (Şcoala Văratec) şi Mihaela Caciur (Şcoala Calafindeşti) s-a situat în urma jurizării printre primele trei locuri. Conform regulamentului, lucrarea a fost prezentată în cadrul acţiunii Eco Forum, fiind apreciată cu cuvinte de laudă de către Acad. Prof, Dr.  Ovidiu Bojor şi cu aplauze din partea publicului, în final primind premiul I şi Cupa Cutezătorii.
La aceeaşi secţiune Lungu Ştefania şi Vacariu Ecaterina de la Şcoala Prelipca au primit menţiune pentru lucrarea „Râul Suceava-bogăţia noastră”. Alţi doi elevi suceveni de la Şcoala Bălăceana au avut lucrarea apreciată cu menţiune.
Premianţii din oraşul Salcea au fost susţinuţi de colegi de la Şcoala Calafindeşti, însoţiţi de prof. pentru învăţământ primar Profira Caciur, fiind astfel motivaţi să participe la ediţiile următoare ale concursului. Deplasarea la Bucureşti a fost posibilă cu sprijinul şcolilor şi a primăriilor din Salcea şi Calafindeşti.
„Premiile primite, prieteniile legate, dar şi preocupările pentru protecţia mediului sunt motive pentru aceşti elevi să continue partiparea la acest concurs şi să militeze în continuare pentru un mediu mai curat şi o viaţă sănătoasă, pentru protejarea apei şi a biodiversităţii”, a spus Prof. Marinela Mocanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava