Concert pascal
MOPAN Suceava

Hora Bucovinei va avea loc în această duminică în incinta fostei tabere Bucșoaia, din orașul Frasin. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, și Primăria Frasin. Deschiderea oficială va avea loc duminică, în jurul orei 13:00. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, le-a adresat o invitație sucevenilor să participe în număr cât mai mare la Hora Bucovinei, precizând că ediția de anul acesta va fi organizată altfel. El a explicat că toți participanții vor fi invitați să danseze în horă. „În primul rând vreau să spun că îi aștept pe suceveni să vină în număr cât mai mare la acest eveniment, care în urmă cu zece ani pornea tot la Frasin, la inițiativa mea. Este un eveniment care a evoluat frumos, e un mod plăcut de întâlnire a gospodarilor din județul Suceava, și nu numai. Și trebuie spus că Hora Bucovinei a devenit un punct de atracție și pentru turiști, dar și un eveniment care a depășit alte evenimente consacrate cum e și Hora de la Prislop”, a declarat Gheorghe Flutur. El a arătat că i-a îndemnat pe primarii suceveni să discute cu oamenii care vor veni la Hora Bucovinei și să-i roagă să vină la evenimentul de duminică îmbrăcați în costume populare. Șeful administrației județene a explicat că trăsurile trase de cai și gospodarii îmbrăcați în costume populare vor intra în tabără de la Bucșoaia pe intrarea principală, pentru o paradă prin fața spectatorilor, după care atelajele și caii vor fi conduse pe un culoar special într-o zonă special amenajate în partea din spate a platoului pe care se va desfășura Hora Bucovinei.

„În timpul evenimentului, trei fanfare din județul Suceava îi vor îndemna pe spectatori să înceapă Hora Bucovinei. Publicul va fi chemat să danseze, pentru că din acest motiv evenimentul se cheamă Hora Bucovinei, pentru a dansa cât mai multă lume”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a adăugat că spectacolele vor începe cu Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, cu un recital sub bagheta noului dirijor, șeful administrației județene afirmând că spectatorii vor avea parte de mai multe „surprize interesante” în repertoriul de cântece al ansamblului.

Printre invitații care vor susține spectacole la Hora Bucovinei se numără și taragotistul Adi Neamțu, invitați din Ardeal, dar și ansambluri și interpreți de muzică populară din județ.

El a mai spus pe platoul fostei taberei Bucșoaia vor fi deschise mai multe stâni tradiționale, de unde cei prezenți vor putea degusta produse de stână, iar în spații special amenajate vor fi expoziții de animale. La Hora Bucovinei vor participa și meșteri populari din județ, dar și membrii Asociației „Produs în Bucovina”, standurile acestora urmând să fie amenajate pe marginea culoarului de intrare în tabără.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava