Concert pascal
MOPAN Suceava

Preluarea unor modele de bună practică din domeniul învățământului dual a fost tema principală a întâlnirii de miercuri, 12 iunie, de la București, dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii, Sănătății și Protecției Sociale din landul german Renania de Nord – Westfalia.

”Expertiza celui mai puternic land din punct de vedere economic în domeniul educației duale este foarte relevantă pentru România, în contextul cerințelor din economia reală. Creșterea competențelor profesionale în rândul tinerilor este unul dintre pilonii politicii sociale a Guvernului. Avem clase de învățământ dual care funcționează cu succes în România și ne dorim să dezvoltăm acest sistem, folosind modelul din Renania de Nord – Westfalia, prin atragerea IMM-urilor în procesul de instruire și prin creșterea gradului de atractivitate în rândul elevilor și părinților”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

Din delegația landului Renania de Nord-Westfalia au mai făcut parte Heike Gebhard, preşedintele Comisiei pentru Muncă, Sănătate şi Protecţie Socială din Parlament, Anja Weber, preşedintele regional al Confederaţiei Germane a Sindicatelor, Andreas Ehlert, preşedintele Camerei de Meserii şi Artizanat din Düsseldorf, Hans-Joachim Hering, preşedintele Asociaţiei Întreprinzătorilor, Arndt G. Kirchhoff, preşedintele Uniunii Regionale a Asociaţiilor de Întreprinderi, David Mintert, directorul instituţiei de formare profesională Arbeit und Leben DGB/VHS, și Berthold Schröder, vicepreşedintele Confederaţiei Camerelor de Meserii şi Artizanat din Vestul Germaniei.

Alte teme abordate în întâlnire au fost investițiile germane în România și legislația europeană a muncii, în raport cu nevoile companiilor.

Informații de background
Renania de Nord-Westfalia (NRW) este landul german cel mai puternic din punct de vedere economic, cu un PIB de 705,1 miliarde de euro în 2018 (20,8% din PIB total al Germaniei).
În 2018, volumul schimburilor comerciale bilaterale România – NRW a fost de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproape o cincime din totalul schimburilor comerciale cu Germania. Exporturile către NRW au atins un nivel record de 3 miliarde de euro (+20% față de 2017).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava