Concert pascal
MOPAN Suceava

Asociația Alma Klara implementează la Iași Tabăra verde, proiect ce propune o serie de ateliere și workshopuri pentru copii, în care vor fi diseminate informații cu privire la moduri de reutilizare a resurselor naturale, modalități de colectare selectivă a deșeurilor, combaterea schimbarilor climatice și reciclare. Acest proiect este finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Mediul în care trăim și muncim cunoaște transformări majore din cauza intervenției necontrolate a omului asupra naturii și asupra mediului înconjurător. Din acest motiv, este imperativ să le oferim copiilor, încă de la varsta școlară mică, posibilitatea de a cunoaște frumusețea si beneficiile pe care natura ni le oferă, dar, în același timp, și de a cunoaște cele mai eficiente metode de a o proteja, formând, astfel, o atitudine responsabilă fată de mediu.

Beneficiarii proiectului vor fi reprezentati de un număr minim de 30 de copii de vârstă preșcolară și școlară mica (4-7 ani), minim 30 de părinți și minim 10 profesori din învățământul primar și preșcolar. Activitățile vor fi organizate într-un sistem mixt – outdoor și indoor, îmbinând educația non-formală cu activități artistice menite să stimuleze imaginația și interesul copiilor pentru educația ecologică. Echipa de facilitatori (psihologi, psihopedagogi, profesori și voluntari ai asociației) vor desfășura activități structurate pe șase module: (1) Natura, comoara noastră neprețuită, (2) Jucării, baterii, reciclare, (3) Plante cu suflet: plantăm, iubim, protejăm. Mica gradina din tabară, (4) Transport în comun versus mașină: STOP Poluare!, (5) Mâncare din grădină sau de la supermarket?, (6) O lume fara plastic.

“Educația ecologică porneste de la interesul firesc al copiilor pentru natura. Prin acțiunile ecologice pe care le vom desfăsura cu copiii, respectand totodată particularitătile de varstă, vom oferi cunostintele stiintifice si practice care vor motiva conduitele si normele eco-civice privind protejarea mediului inconjurător. Toate activitățile desfășurate (indoor și outdoor) vor avea și o componentă artistică, copiii reproducând informațiile asimilate prin intermediul unor activități ce vor solicita imaginația. Totodată, copiii vor pleca de la fiecare atelier cu câte un produs care să mențina vie amintirea celor învățate: desene, picturi, machete, sacoșe pictate. Toate atelierele vor cuprinde jocuri în natură, menite să destindă și să antreneze copiii.”, au declarat reprezentanții Asociației Alma Klara.

Proiectul “Tabăra verde” este finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului Start ONG este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava