MOPAN Suceava

Odată cu începerea noului an şcolar, specialiştii Muzeului Bucovinei aşteaptă elevii şi nu numai, la Cetatea de Scaun a Sucevei,  unde se continuă seria de proiecte de educaţie muzeală din categoria Ora de şcoală la muzeu.

Astfel, vor fi reluate lecțiile de istorie din cadrul proiectului de educație muzeală „Lecția de 10”, lecții în care participanţii pot afla informaţii inedite, altele decât cele din manualul şcolar, despre domnitori moldoveni, cetăți  medievale, ctitorii ștefaniene, dregătorii, arme medievale, personalități feminine din Moldova medievală, bătălii câștigate de armata Moldovei, țări suzerane Moldovei, toate cu scopul de a păşi în istoria medievală a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Abordarea acestor subiecte se va face într-un mod interactiv, atractiv, ținând cont de particularitățile de vârstă ale copiilor, tocmai pentru a-i stimula pe elevi și a le trezi interesul pentru istorie. Lecțiile includ o vizită ghidată în cetate și aplicații practice.

O altă activitate de educaţie muzeală dedicată elevilor dornici să aprofundeze cunoștințele de istorie este legată de lectură. Serviciul Cetatea de Scaun dispune de o minibibliotecă, cu cărți accesibile fiecărei categorii de vârstă. Activitatea intitulată „Să descoperim istoria împreună. Te provoc să citești!” este gândită ca un club de lectură și discuţii pe teme de istorie.

Prin proiectul educațional „Să desenăm patrimoniul!” destinat elevilor claselor I – IV, ne propunem familiarizarea copiilor cu obiectele de patrimoniu. Copiii vor primi informații despre obiectele expuse în cadrul expoziției permanente din cetate, apoi pe baza unui traseu-hartă vor căuta acele obiecte în cetate. La final copiii vor desena obiectele care le-au plăcut din cetate, desenele acestora rămânând expuse o perioadă la Casa Custodelui.

Activitățile se desfășoară pentru grupuri de copii, doar pe bază de programare, fie la numărul de telefon 0784 275644 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230 216439 interior 116 (Biroul Educație, Marketing și Comunicare).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava