Concert pascal
MOPAN Suceava

Educatoarea din Bosanci, Maria Podolak, acuzată că a agresat sexual trei copile de la grădinița la care preda, va rămâne în arest. În același timp, profesorul de biologie de la școala din Costâna, Dragomir Vicențiu Chiseliță, acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale unei eleve de 14 ani, a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. Deciziile au fost luate astăzi de Tribunalul Suceava.

În ceea ce o privește pe Maria Podolak, Tribunalul Suceava a respins, miercuri, contestația față de măsura arestării preventive pe motiv că este nefondată. Maria Podolak a fost obligată de instanță să plătească statului o sumă de 200 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Reamintim că scandalul în care este implicată educatoarea de la Bosanci a ieșit la iveală după ce la finalul anului trecut, femeia a sesizat la Poliție faptul că autoturismul său, parcat în fața blocului, a fost incendiat. În urma sesizării, în cursul zilei de 17 decembrie, polițiștii au identificat autorul și l-au reținut pentru 24 de ore, ulterior acesta fiind arestat. Însă, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a doua fetițe minore și ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de viol și agresiune sexuală din  partea femeii asupra fiicelor sale.

„Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorele au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate”, a transmis Poliția Suceava. În urma probatoriului administrat și a doua percheziții efectuate în data de 14.01.2022 pe raza localităţilor Suceava și Bosanci, s-a dispus reținerea femeii  pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestata pentru 30 de zile.

Profesorul Chiseliță va sta sub control judiciar timp de 60 de zile

În cazul profesorului de biologie Dragomir Vicențiu Chiseliță, Tribunalul Suceava a respins propunerea de luare a măsurii arestării preventive. De asemenea, instanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu 19.01.2022 și până la data de 19.03.2022. Tribunalul Suceava a dspus și punerea de îndată în libertate a acestuia de sub puterea mandatului de arestare preventivă. Profesorul Chiseliță se va supune, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, următoarelor obligaţii instituite prin efectul legii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată Judecătoria Suceava sau organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. Conform art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, acesta se va supune, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar şi următoarelor obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a județului Suceava, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care soluţionează cauza; – să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale cu persoana vătămată, cu colegii de clasă ai acesteia, precum şi cu ceilalţi martori audiaţi sau care urmează a fi audiaţi în cauză; – să nu exercite profesia de cadru didactic.

Reamintim că profesorul de biologie Dragomir Vicențiu Chiseliță, în vârstă de 59 de ani, a ajuns în arest după ce i-a făcut avansuri sexuale unei eleve în vârstă de 14 ani.  Poliția Suceava a transmis că totul s-a întâmplat pe 12 ianuarie 2022, când o elevă de 14 ani a a fost victima unor avansuri cu tenta sexuală și a unui comportament indecent și provocator din partea unui bărbat de 59 de ani. După continuarea cercetărilor, polițiștii au dispus reținerea barbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței competente care a dispus arestarea pentru 30 de zile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava