Concert pascal
MOPAN Suceava

Oare cum va arăta școala peste 50 de ani? Dar peste 100 de ani? Cum putem noi sprijini școala viitorului?Am mers către 200 de școli cu care am colaborat în ultimul an prin proiectul „Dăm Click pe România” și le-am rugat să ne spună cum văd elevii lor școala viitorului. Și pentru că viitorul este acum, i-am rugat să o facă prin lucrările digitale, în care să  dovedească cât de talentați și creativi sunt.

educlick, proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere, a lansat în luna noiembrie un concurs de artă digitală dedicat unităților școlare care au primit în ultimul an calculatoare prin programul de donații sponsorizat de Kaufland România și OMV Petrom.

Concursul „Școala Viitorului” a invitat aproape 15.000 de elevi să demonstreze prin lucrări realizate cu instrumente digitale cum își doresc să arate școala în care ei învață astăzi peste ani și ani.

Premiul cel mare? O tablă interactivă și un videoproiector care să aducă educația  mai aproape de un viitor demn de imaginația elevilor!

Elevii din peste 70 de școli au răspuns provocării și rezultatul a fost pe măsura așteptărilor: au fost înscrise zeci de clipuri și imagini cu nave spațiale, copii care se teleportează la școală, profesori-roboți, dar și școli ale viitorului mult mai prietenoase cu mediul și oamenii, bazate pe energie regenerabilă sau comunități complet incluzive.

Concursul „Școala viitorului“ mi-a provocat imaginația. Am putut să ”zbor“ și am lucrat cu sufletul la gură. Mi-a plăcut maxim. Premiul va fi cadoul meu de Crăciun pentru cercul de Informatică, acolo unde merg cu plăcere. Mulțumesc Ateliere fără Frontiere! – Bianca Dateș, clasa a VII-a, Clubul Copiilor Făgăraș, jud. Brașov.

18 voluntari din cadrul companiilor partenere din proiect au notat pe baza unei grile unice de evaluare toate lucrările eligibile înscrise într-un proces de jurizare ce s-a întins pe 5 zile. Lista celor mai talentate lucrări poate fi văzută pe site-ul educlick la. educlick.ro/concurs-scoala-viitorului

Pentru mine acest concurs a reprezentat o provocare, mi-am folosit cunoștințele în acest joc pentru a-mi crea liceul în viitor. Mi-a plăcut foarte mult ideea acestui proiect pentru că mi-a dat motiv să-mi pun la încercare creativitatea. De asemenea, am apreciat faptul că am putut face proiectul pe Minecraft, ceea ce e destul de rar. – Vlad Theodor, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Ploiești, jud. Prahova.

educlick este un program de donații de calculatoare al asociației Ateliere Fără Frontiere care a sprijinit peste 2.000 de școli cu mai bine de 23.000 de echipamente digitale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava