MOPAN Suceava

Mai mulți investitori germani dar și reprezentanți ai Camerei de Comerț Româno-Germane vor veni în luna noiembrie în regiunea nord-est, în județele Suceava și Iași, pentru o evaluare a posibilităților de dezvoltare a unor investiții în această zonă. Anunțul a fost făcut vineri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte în exercițiu al Consiliului Regional Nord Est după o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bavaria. Flutur a spus că a avut o întrevedere de peste trei ore la Munchen, la sediul Camerei de Comerț a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bavaria cu oameni de afaceri la care a participat și președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Sebastian Metz, în cadrul căreia a prezentat oferta regiunii nord-est, iar fiecare județ component al regiunii și-a prezentat oferta. Potrivit lui Flutur, Camera de Comerț Româno-Germană împreună cu mai mulți investitori germani va veni în luna noiembrie în regiune, la Suceava și la Iași.

Oamenii de afaceri germani, interesați de Parcul industrial Siret și de zonele cu domeniu schiabil

„Le-am prezentat materialele privind potențialul zonei și au avut foarte multe întrebări despre forța de muncă. Dacă până acum era interesant în Ardeal, acum criza forței de muncă din Ardeal îi face să se gândească să treacă Carpații. Rămâne problema numărul 1 cea a transportului de mărfuri pe autostrăzi. Au apreciat că sunt aeroporturi și se pot deplasa însă firmele care pus întrebări despre regiunea noastră sunt în diverse domenii care au nevoie de drumuri rapide”, a spus Flutur. El a precizat că au fost interesați de oferta prezentată de investitori în industria alimentară, în industria textilă, IT-C, producerea de motoare, refaceri de monumente istorice sau producători de carcase și motoare pentru utilaje de grădinărit. Totodată, Gheorghe Flutur, a arătat că oamenii de afaceri germani au fost interesați de Parcul industrial Siret în special în ceea ce privește forța de muncă și dacă pot aduce forță de muncă din Ucraina sau Republica Moldova și care este regimul persoanelor cu dublă cetățenie, română și ucraineană sau română și moldovenească, dacă aceștia pot lucra în România.

Flutur: ”Am prezentat oferta noastră de produse bio și am vorbit despre găsirea unei nișe pentru aceste produse pe piața germană”

„Am văzut un interes mare al firmelor din Germania legat de astfel de investiții. Dar au vorbit în special de autostrăzi și noi asta vom cere Guvernului când venim acasă: autostrăzi. E nevoie de autostrada est-vest pentru că Germania spune clar că economia e pe roți, se învârte. Dacă ai autostrăzi, bine, dacă nu e mai greu. Au fost investitori care au zis că nu trebuie așteptat să vină autostrada ci să se lucreze în parlalel cu investițiile astfel încât atunci când e finalizată autostrada să ai un picior pus deja”, a menționat președintele CJ Suceava. El a mai declarat că a prezentat oferta turistică și zonele care ar dori să intre în parteneriat cum sunt zonele cu domeniu schiabil, cum sunt munții Călimani și Rarău și zona Șaru Dornei-Vatra Dornei, dar că a prezentat și oportunitățile de investiții în stațiunile mici precum Cacica sau Sucevița. „Am prezentat oferta noastră de produse bio și am vorbit despre găsirea unei nișe pentru aceste produse pe piața germană unde există o piață pentru asemenea produse”, a spus Flutur. Președintele CJ Suceava a mai declarat că oamenii de afaceri cu care a discutat au recunoscut că s-au oprit la Carpați, dar lipsa forței de muncă îi face să se gândească la alte regiuni și li s-a părut interesantă atitudinea foarte corectă a regiunii nord-est care este interesată de investiții. Totodată, oamenii de afaceri s-au arătat interesați dacă în regiune există învățământ dual, mai ales că în Bavaria Camera de comerț a IMM-urilor se ocupă cu pregătirea pe meserii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava