Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii din orașul Vicovu de Sus au identificat într-o singură zi trei transporturi de material lemnos fără documente legale. Astfel, la data de 31 martie 2023, în jurul orei 07:55, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, au identificat și oprit pentru control pe drumul Ulița Poșta din comuna Straja o autoutilitară ce transporta material lemnos. Șoferului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta precizând că nu deține aviz de însoțire pentru  materialul lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din orașul Milișăuți. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat. Șoferul a fost condus la sediul Ocolul Silvic Falcău și lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea totală de 4,61 m3 lemn molid. În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de lemn molid, iar față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale. În aceeași zi, la ora 12:00 polițiștii din au identificat și oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, o autoutilitară ce transporta material lemnos. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Bilca. Șoferului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, ale autoutilitarei şi cele privitoare la materialul lemnos transportat, acesta prezentând un aviz de însoțire a materialului lemnos, pentru cantitatea de 1,395 mc lemn foc specia fag.

Având în vedere că existau suspiciuni cu privire la diferența dintre volumul transportat pe autoutilitară și cel înscris în avizul de însoțire, s-a procedat la conducerea acestuia la Ocolul Silvic Putna-Centrul de prelucrare a lemnului Putna. Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos transportat cu autoutilitara, ocazie cu care a rezultat cantitatea de 1.44 metri cubi lemn foc specia fag, în valoare de 339 lei, față de materialul lemnos trecut în avizul de însoțire. În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantății de  1,44 m3 lemn foc specia fag, în valoare de 340 lei, aceasta fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna. Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.

Și tot vineri, în jurul orei 17:20, polițiștii Poliției Orașului Vicovu de Sus au identificat și procedat la oprirea unei alte autoutilitare ce transporta material lemnos. Șoferul a prezentat un aviz de însoțire pentru materialul lemnos specia lemn foc fag, cantitatea de 3,10mc.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana unui bărbat din comuna Horodnic de Sus. S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul deține aviz de însoțire a materialului lemnos transportat în cantitatea de 3,10 mc specia lemn foc fag. Șoferul a fost condus la sediul Ocolul Silvic Putna – depozitul APL Putna.

Lucrătorii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos, ocazie cu care a rezultat cantitatea totală de 3,72 m3 lemn foc fag. În conformitate cu prevederile Legii nr.171/2010 modificată s-a dispus confiscarea cantității de lemn, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Putna. Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171/2010 modificată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava