Concert pascal
MOPAN Suceava

Evenimentul caritabil EGGER Aleargă, aflat la a noua ediție, a avut loc în data de 5 octombrie, pe Stadionul Municipal Rădăuți. Anul acesta, evenimentul a marcat prima alergare oficială pe noua pistă de atletism modernizată cu sprijinul companiei EGGER și, totodată, acțiunea caritabilă ce are loc anual prin care EGGER susține cazuri din comunitatea locală care au nevoie de ajutor. 330 de persoane au participat la eveniment, elevi și cadre didactice de la școli și licee din Municipiul Rădăuți, alături de angajați EGGER și copii ai acestora. Ca o motivare suplimentară, compania EGGER donează 5 euro pentru fiecare kilometru alergat de către cei înscriși. 1260 kilometri au fost alergați în total, astfel fiind strânsă valoarea de 6.300 euro pe care EGGER a donat-o către cele trei cauze preselectate din școli.

Compania EGGER promovează atât activitățile sportive ale salariaților, cooperarea și spiritul de echipă între colegi, cât și implicarea activă a acestora în inițiativele de susținere a unor cauze sociale locale. Cei peste 800 de salariați de la fabrica din Rădăuți sunt încurajați să ia parte la proiectele desfășurate la nivelul comunității locale, acțiunea EGGER Aleargă fiind un exemplu în acest sens.

Alina Chifan, Director Comercial EGGER România, declară:“ Evenimentul acesta reprezintă o îmbinare plăcută a unui stil de viață sănătos cu o acțiune nobilă. Donarea a 5 euro pentru fiecare kilometru alergat de angajații companiei încurajează interesul pentru sport și sănătate al participanților, dar și solidaritatea față de comunitate, lucru dovedit de cei peste 10.000 kilometri alergați în ultimii 9 ani în formatul EGGER Aleargă. Anul acesta evenimentul a fost organizat într-o formă extinsă, cu peste 300 de participanți, fiind invitate școlile și colegiile din municipiu. Ne bucură numărul mare de copii înscriși la alergare și, totodată, faptul că tot mai mulți colegi se implică în astfel de activități. Consider că acțiunea de astăzi e despre și pentru comunitate. ”

EGGER Aleargă pentru cauze locale

Acțiunea “EGGER Aleargă” se desfășoară de peste 9 ani la Rădăuți. În anii precedenți, sumele strânse în urma desfășurării evenimentului au fost donate către diverse cauze locale, cum ar fi: Orfelinatul ”Universul copiilor” din Rădăuți, Azilul de Bătrâni din Rădăuți, Școala Specială Gimnazială „Sf. Stelian” din Radauti, Clubul Sportiv „Bucovina Rădăuți”, elevi cu rezultate deosebite la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse, persoane cu probleme medicale ce necesită tratamente speciale și copii ce provin din familii cu nevoi sociale.

“Începând din anul 2010, compania noastră organizează anual evenimentul “EGGER Aleargă” și, în plus, oferă posibilitatea participării colegilor noștri la competiții de alergare externe, acestea fiind oportunități de întâlnire și socializare pentru salariații companiei din diverse departamente. Bucuria de a face sport și posibilitatea de a strânge fonduri pentru cauze nobile reprezintă elementele principale ale proiectului. Suma de 6.300 euro, donată de EGGER în urma desfășurării evenimentului de astăzi, este una din modalitatile prin care sprijinim comunitatea locală. Răspundem, astfel, solicitarii de a ajuta 3 elevi din Rădăuți, care au probleme medicale a căror tratare presupune eforturi financiare extraordinare pentru familiile acestora. Conceptul de organizare de anul acesta a evenimentului a avut în vedere și copiii care au dorit să alerge pentru a-și ajuta colegii, ceea ce reprezinta un gest de solidaritate lăudabil și demn de toată aprecierea.“ a declarat Daniela Ungureanu, Director Resurse Umane RO/CEE/RU/PL.

În cadrul evenimentului desfășurat sâmbătă la Stadionul Municipal Rădăuți a fost organizată și o tombolă la care au participat copiii care s-au înscris la alergare, fiind acordate 9 premii ce au constat în biciclete performante. Beneficiarii donațiilor au fost și ei prezenți, putându-i cunoaște astfel pe cei ce au alergat pentru cauza lor.

Prima alergare oficială pe noua pistă de atletism

Lucrările de modernizare a pistei de atletism a Stadionului Municipal Rădăuți au fost finalizate, proiectul acesta fiind unul ce a beneficiat de susținerea financiară a companiei EGGER care a acordat Primăriei Municipiului Rădăuți o sponsorizare în valoare de 176.000 euro. Astfel, rădăuțenii, și nu numai, vor beneficia de noua pistă de atletism, acoperită cu tartan, cu 6 culoare și cu o pistă dreaptă de 100 metri. Prin sprijinirea acestui proiect, EGGER susține un stil de viață sănătos și încurajează la mișcare în aer liber, atât pe cei ce aleargă pentru a obține performanță, cât și pe cei ce aleargă ocazional.

Acțiunea din data de 5 octombrie a marcat inaugurarea pistei de atletism, primarul Municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, participând alături de ceilalți invitați la prima alergare oficială pe noua pistă și având un discurs, alături de reprezentanții EGGER, la deschiderea evenimentului.

„Încă din anul 2013, desfășurăm acțiunea caritabilă EGGER Aleargă pe Stadionul Municipal Rădăuți și, astfel, am identificat potențialul de îmbunătățire. Modernizarea pistei de alergare a Stadionului Municipal Rădăuți reprezintă un plus pentru pasionații de sport, pentru cei ce au nevoie de un loc accesibil, dar modern, pentru a se antrena. Sunt convinsă că rădăuțenii se vor bucura în număr cât mai mare de noua pistă de atletism modernizată.” a declarat Alina Chifan.

Informații despre EGGER

Companie de familie, înființată în anul 1961, are aproximativ 9.600 de angajați. În 19 fabrici amplatasate în întreaga lume, aceasta produce o gamă variată de produse din materiale pe bază de lemn (plăci de PAL, OSB și MDF), precum și cherestea. EGGER are clienți din întreaga lume în industria mobilei, distribuția lemnului și în magazinele de bricolaj. Produsele EGGER se găsesc în nenumărate arii ale vieții private și publice, inclusiv în: bucătării, băi, dormitoare, birouri, hoteluri și magazine. EGGER este un furnizor al unei game complete de produse pentru industria mobilei, design interior, construcții din lemn și pardoseli laminate.

EGGER în România

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava. Fabrica are peste 800 de angajați. În Rădăuți sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. EGGER a investit cca. 491 Milioane Euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

Fotografii: EGGER Holzwerkstoffe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava