Concert pascal
MOPAN Suceava

Compania EGGER începe parteneriatul privind amenajarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica ce vor străbate județul Suceava. Via Transilvanica, sau drumul care unește, este un proiect ambițios, inițiat de Asociația Tășuleasa Social în iunie 2018. Acesta presupune amenajarea unui traseu pentru drumeții și ciclism de 1.000 kilometri, ce va străbate 10 județe din România.

„Am decis să ne alăturăm celor de Asociația Tășuleasa Social pentru a susține proiectul Via Transilvanica. Sunt convins că, dacă ne unim forțele, putem ajuta la finalizarea cât mai rapidă a acestui traseu pe teritoriul județului Suceava. Via Transilvanica se potrivește foarte bine principiilor dupa care se ghidează compania noastră, și anume sustenabilitate și apropierea de comunitate.”, a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic / Producție Divizie Est.

Traseul Via Transilvanica este inspirat de căile spaniole de pelerinaj (Camino de Santiago) și de traseele de anduranță din SUA sau India, fiind primul de acest gen din România. Va traversa 10 județe din România: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți. Va începe în locul istoric al Putnei (nordul României, județul Suceava) și se va termina la Drobeta Turnu Severin. Traseul va fi construit urmând potecile existente și drumurile locale, marcându-l cu borne din andezit și indicatoare.

Via Transilvanica – drumul care unește

Prin contribuția sa, compania EGGER își dorește să ajute la dezvoltarea comunităților locale prin care acest traseu va trece. Desigur, faptul că traseul ajunge atât de aproape de „casa” fabricii EGGER din Rădăuți, chiar până la Putna, a fost un factor decisiv în luare deciziei. Acest proiect este unul de mare anvergură, cu impact social și economic la nivelul comunităților locale prin care va trece traseul, iar rezultatele sale vor dăinui peste ani.

Puteți afla mai multe detalii despre acest proiect la adresa https://www.viatransilvanica.com/.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava