MOPAN Suceava

Și în acest an școlar, a avut șansa de a se număra printre școlile din țară și din Europa alese să participe la concursul european de traduceri „Juvenes Translatores”. Astfel, profesorii de limbi străine au făcut o preselecție pentru elevii eligibili ai colegiului (cei născuți în 1999), iar ieri, 24 noiembrie 2016, începând cu orele 11, cinci eleve determinate și pasionate de limbi străine, „înarmate” cu dicționare, purtând tricourile norocoase primite de la organizatorii concursului, au pornit în „lupta” traducerii de texte.

Elevele participante sunt Valeria Grozavu (clasa a X-a F), Ana-Maria Bîrsan (clasa a XI-a B), Paula-Petronela Ancuța (clasa a XI-a B), Diana Grigoriu ( clasa a XI- a B) și Teona Țehaniuc ( clasa a XI- a B).

Mentori și coordonatori le-au fost  doamnele profesoare Simona Acsinte-Ioniță (limba engleză) și Mihaela Hărățu (limba franceză).

Concursul s-a desfășurat în același timp în toate țările participante. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a traduce texte de o pagină, iar lucrările au fost scanate și trimise spre corectare comisiei de concurs.

Scopul acestei competiții este promovarea limbilor străine și a meseriei de traducator de limbi străine. Concursul a debutat în 2007, ca o provocare pentru tinerii ce-și doresc să dobândească o mai bună înțelegere a altor culturi. Pentru o bună unitate în diversitate trebuie să ne dorim să știm mai mult decât doar limba maternă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava