MOPAN Suceava

Un spaţiu pentru elevii cu autism şi deficienţă mintală severă a fost inaugurat recent la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Gura Humorului.

Investiţia în valoare de circa 200.000 de lei s-a realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava într-un interval de timp foarte scurt, respectiv septembrie – decembrie 2014.

Directorul Centrului Şcolar, Mihail Ciocoiu, a declarat că la realizarea lucrărilor s-au economisit sume importante de bani arătând că o parte din mobilier a fost făcut în atelierele şcolii iar unele dotări s-au făcut din donaţii. „Am urmărit cheltuirea cu eficienţă cât mai mare a banului public”, a spus Ciocoiu.

Elevii au la parterul clădirii dormitoare elegant echipate, sală de mese cu dotările necesare, sală de jocuri şi relaxare senzorială, iar la etaj sunt şase săli de clasă spaţioase şi luminoase, grup sanitar, cabinet de terapii.

În imediata vecinătate mai au la dispoziţie două cabinete pentru terapia tulburărilor de limbaj şi un cabinet de kinetoterapie. „Considerăm că investiţia pe care am făcut-o şi-a atins scopul.

Am avut surpriza ca elevi cu autism care reacţionau violent la schimbarea de mediu să rămână să doarmă în Centru. E un semn clar că ceea ce am făcut noi aici e bine primit. Au fost mulţumiţi şi părinţii copiilor care ne-au promis sprijin în viitor”, a spus Mihail Ciocoiu. De serviciile acestui Centru beneficiază 32 de elevi cu autism şi deficienţă mintală severă din tot judeţul. Mai trebuie spus că  inaugurarea investiţiei s-a făcut în prezenţa şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gheorghe Lazăr.

Elevii autişti au la dispoziţie un spaţiu reamenajat la Şcoala specială „Sf. Andrei“ din Gura Humorului, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava