MOPAN Suceava

În aceste zile de încercare pentru poporul ucrainean, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” se implică în acțiunile de întrajutorare a victimelor războiului din țara vecină, demarate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților încă de la începutul conflictului militar.

Seminariști din clasele IX-XII, cunoscători de limbă ucraineană, au fost alături de cetățenii care au ajuns în România prin punctul de trecere a frontierei Siret, în Gara Burdujeni în Suceava, dar și în centrele de refugiați, oferind îndrumare în ceea ce înseamnă identificarea locurilor de cazare și transport, informații privind călătoria pe teritoriul României, dar și apă, alimente, produse de igienă și de strictă necesitate.

Totodată, la Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, unul dintre cele patru puncte de colectare organizate în eparhie, în aceste zile seminariștii, coordonați de arhid. Ionuț Isopescu, consilier al Sectorului Educațional Teologic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și de arhid. Bogdan Mihai Hrișcă, directorul instituției de învățământ, au sortat și pregătit produsele donate de credincioși din întreaga Patriarhie Română, precum și de numeroase persoane, organizații non-guvernamentale, agenți economici sau instituții din România și din afara granițelor țării, într-un firesc deja gest de solidaritate și iubire de aproapele. În zilele care urmează, se va constitui un nou convoi umanitar care se va îndrepta spre Cernăuți, dar și spre alte zone afectate de conflictul militar izbucnit la 24 februarie. Aceste ajutoare vor ajunge la cei care au decis să nu plece momentan din Ucraina, sau care din diferite motive nu pot pleca, adăpostindu-se în buncăre, stații de metrou, subsolurile clădirilor ori alte spații de apărare improvizate. O mențiune specială trebuie făcută privind pregătirea produselor destinate exclusiv sprijinirii familiilor cu copii mici (scutece, produse de igienă pentru copii, lapte praf și alte suplimente nutritive, pături), atât de necesare.

În contextul actual al crizei umanitare din Ucraina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a conturat un program de sprijin, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic. În acest sens, a fost constituit un comitet alcătuit din clerici ai Centrului Eparhial, protoierei, exarhi și coordonatori de voluntari, pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de sprijin în acest moment pentru cetățenii ucraineni aflați în tranzit sau care intenționează să rămână pe teritoriul României.

Având ca principiu iubirea creștină lucrătoare, arătată prin jertfa față de aproapele, cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare sunt îndemnați să ia legătura cu preotul paroh sau să doneze în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014,

în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110

în dolari: RO30 RNCB 0234 0370 1091 0004

deschise la Banca Comercială Română, cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina.

Irina Ursachi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava