Concert pascal
MOPAN Suceava

Elevii din judeţul Suceava care învaţă în clasa I şi-ar putea primi manualele într-un termen de două săptămâni. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat marţi în şedinţa Colegiului Prefectural că la nivelul acestei instituiţii au fost centralizate comenzile de manuale pentru clasa I transmise de unităţile şcolare. El a spus că în momentul de faţă este încheiată o anexă la contractul de achiziţii pe care IŞJ Suceava îl are în acest an cu Editura Aramis Print, reprezentanţii acesteia avansând un termen de 15 zile pentru pentru onorarea comenzii.

Şeful IŞJ Suceava a adăugat că situaţia manualelor pentru clasele I şi a II-a a fost reglementată în această lună prin apariţia a două ordine ale ministrului educaţiei naţionale. Şeful IŞJ Suceava a spus că într-un prim ordin al ministrului se aprobă retipărirea manualelor pentru clasa I şi utilizarea manualelor de clasa a II-a recuperate de la seriile anterioare, iar cel de-al doilea ordin prevede aprobarea şi alocarea bugetului pentru achiziţionarea de manuale pentru clasele I. În baza acestui ordin, judeţul Suceava a primit o sumă de 18.605 lei. Gheorghe Lazăr a precizat că suma este insuficientă pentru a acoperi necesarul de manuale „Abecedar” şi „Matematică” pentru toţi elevii de clasa I din judeţ, motiv pentru care s-a solicitat suplimentarea bugetului alocat cu suma de 16.000 lei.

Gheorghe Lazăr a mai spus că pentru manualele şcolare necesare în anul şcolar 2014-2015 au fost comandate 434 de titluri, iar suma pentru achiziţionarea de manuale pentru clasele III – X este de 576.860 lei.

„De asemenea, prin Programul guvernamental Rechizite şcolare au fost achiziţionate 40.850 de pachete specifice cu rechizite care se află deja în şcoli şi au fost oferite elevilor beneficiari în prima zi de şcoală”, a spus Gheorghe Lazăr.

El a mai precizat că pentru acest an şcolar au fost încheiate contracte cu 20 de edituri care au onorat integral comenzile pentru clasele III-VIII, şi în proporţie de 70% comenzile pentru clasele de liceu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava