Concert pascal
MOPAN Suceava

21 aprilie este data limită pînă la care elevii pot să se înscrie în Programul social „Euro 200”. Atenţie, însă, de acest program – prin care Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) oferă câte un bon valoric de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator – pot beneficia doar elevii cu resurse materiale reduse. Conform legislaţiei în vigoare, beneficiarii ajutorului sunt elevi şi studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.
Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României, pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei. Acordarea ajutorului financiar se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul ministerului. Evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ, împreună cu comisiile de anchetă socială, se va desfăşura în perioada 19 aprilie – 19 mai. Afişarea pe portalul MEN a listei de cereri eligibile se va face în data de 31 mai, iar afişarea listei de beneficiari aprobată prin ordin de ministru se va face în data de 1 iunie. Calculatoarele trebuie achiziţionate între 24 iunie şi 31 august, după această dată tichetele valorice pierzându-şi valabilitatea.

Cererea depusă la secretariatul unităţii de învăţământ va fi însoţită de următoarele documente: copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului, copie a actului de identitate al părintelui, acte doveditoare privind veniturile familiei, declaraţie pe propria răspundere a părintelui că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut şi că dispune de diferenţa de bani pentru achiziţionarea unui calculator cu o configuraţie minimă standard, adeverinţă eliberată de către unitatea de învăţământ din care să rezulte media generală din anul şcolar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar şi adeverinţă din care să rezulte numărul absenţelor nemotivate din anul şcolar precedent. Anul trecut, unui număr de 1227 de elevielevi şi 11 studenţi le-a fost acordat ajutorul financiar de 200 de euro necesar achiziţionării unui calculator.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava