Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 2 februarie 2018, elevii clasei a VII a – A din Școala Gimnazială Ipotești, coordonați de către prof. dr. Simona Sîrghie, au participat la „Ora de istorie la Cetatea de Scaun a Istoriei”.
Este prima dintre activitățile care au fost cuprinse în parteneriatul semnat între Școala Gimnazială Ipotești și Muzeul Bucovinei, Serviciul Cetatea de Scaun prin coordinatorul proiectului educational, șef Serviciu Catrinar Gabriel Marcel.
Acesta își propune stimularea interacțiunii pe liniee ducațională între muzee și școli în vederea sporirii interesului elevilor față de patrimoniul local și studierea istoriei.
În cadrul activității, elevilor le-au fost furnizate într-o manieră atractivă numeroase informații despre modul în care s-au derulat operațiunile militare din timpul luptei de la Podul Înalt și consecințele acesteia asupra evoluției raporturilor dintre Imperiul Otoman și Moldova, precum și detalii din timpul domniei lui Petru Rareș.
Aspectele teoretice ale temelor analizate au fost apoi exemplificate printr- o serie de studii de caz care au fost efectuate în incinta Cetății de Scaun.
Lecțiile au fost susținute de muzeografii Serviciului Cetatea de Scaun, Paula Moroșanu și Ciprian Petru Popovici.
Cadrele didactice interesate să participe la lecțiile mai sus amintite dar și la lecțiile viitoare se pot programa la numărul de telefon 0771 592249.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava