MOPAN Suceava

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Literar „Mihai Eminescu” început dumincă, 13 ianuarie, la Colegiul Naţional „Petru Muşat” din Suceava. În cadrul festivalului, organizat de 22 de ani în preajma zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, sunt premiate cele mai bune lucrări despre opera eminesciană.
În a doua zi de festival, pe 14 ianuarie, au fost depuse coroane omagiale la bustul poetului Mihai Eminescu din Suceava şi la cel din Călineşti Cuparencu. La bustul poetului de la Mănăstirea Putna a avut loc decernarea Premiului Naţional „Mihai Eminescu”, obţinut anul acesta de eminescologul Cornel Munteanu, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord – Baia Mare / Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. El a primit premiul pentru cea mai bună lucrare de exegeză eminesciană publicată în anul 2012, “Eminescu. Polimorfismul operei” – Editura Universităţii Jagiellone din Cracovia, Polonia.
Juriul ediţiei din acest an a Festivalului a fost alcătuit din scriitorii: Nicolae Georgescu, Adrian Dinu Rachieru, Theodor Codreanu, Mircea A. Diaconu, Sabina Fînaru, Nicolae Cârlan, Ion Cozmei şi Carmen Veronica Steiciuc.

Eminescologul Cornel Munteanu este laureatul ediţiei din acest an a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava