Colegiul ”Unirea” este onorat cu distincția «Școala Antreprenorială a Anului 2019», acordată de JA Europe la Gala JA Hall of Fame.

„Felicitări profesorilor și elevilor noștri, mulțumiri partenerilor care ne sunt mereu aproape și care sprijină dimensiunea antreprenorială și europeană a educației la Colegiul ”Unirea”!”, a transmis prof. Iuliana Gordin, purtător de cuvânt.

Școala Antreprenorială este o inițiativă de educație antreprenorială la nivel european, demarată de Junior Achievement Europe, susținută de către Comisia Europeană și mediul de afaceri. Colegiul ”Unirea” este nominalizat și pentru premiul VET Innovator Award, ce va fi decernat în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (EVSW) de către reprezentanții Comisiei Europene, în octombrie 2019, la Helsinki, Finlanda.

Evaluarea școlilor pentru această competiție este realizată de către reprezentanți ai mediului de afaceri, în cea mai mare parte companii multinaționale (Google, PwC, Raiffeisen Bank, ș.a.) care investesc în programe de educație. Criteriile de evaluare vizează doar activitatea din anul școlar în curs în domeniul educației antreprenoriale, întregul curriculum formal și non-formal din școală, prin care actorii implicați în procesul de învățământ demonstrează competențe antreprenoriale: spirit de inițiativă, capacitatea de a comunica și a lucra eficient în echipă, capacitatea de gestionare a resurselor umane și materiale, capacitatea de asumare a riscurilor, creativitate și inovație.

Distincția „Școala Antreprenorială a Anului 2019” reprezintă o recunoaștere la nivel național și european pentru cele mai bune școli în domeniul educației antreprenoriale și a abordărilor antreprenoriale.

În acest an școlar, Colegiul ”Unirea” a primit recunoaștere atât pentru calitatea educației la standarde europene din partea MEN prin Certificatul de ”Școală Europeană” cât și pentru abordarea antreprenorială în educație prin proiecte și inițiative, din partea mediului de afaceri prin distincția „Școala Antreprenorială a Anului 2019”.

La 99 de ani, Unirea își rescrie povestea!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava