MOPAN Suceava

În Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Laura-Vicovu de Sus, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava, a fost oficiată joi, 1 iunie 2023, slujba Parastasului pentru Elena Gheorghiţă, mama arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din judeţul Iaşi. Pomenirea la 11 ani de la mutarea în împărăţia cerurilor a fost săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Alături de Preasfinţia Sa au mai slujit preoţi din zona Bucovinei, precum şi din judeţul Iaşi. La acest moment duhovnicesc au participat membrii familiei celei mutate la Domnul, fii duhovniceşti şi apropiaţi ai părintelui stareţ Nicodim. Mulţi dintre cei prezenţi au cunoscut-o pe vrednica adormită Elena, care, în ultimii ani ai vieţii s-a ostenit şi a făcut ascultare la Mănăstirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu.

Preasfinţitul Părinte Antonie a ţinut un cuvânt în care a făcut referire la importanţa pomenirii celor admormiţi. La rândul său, arhimandritul Nicodim Gheorghiţă a mulţumit tuturor pentru că s-au rugat pentru odihna şi iertarea mamei sale. La mormântul robilor lui Dumnezeu Elena, Gheorghe şi Aurica s-a oficiat apoi un Trisaghion.

Alături de Sfânta Liturghie la care sunt pomeniți, cea mai frecventă slujbă care se face pentru cei adormiţi este parastasul, adică un rezumat al slujbei Înmormântării, cu rugăciunile de dezlegare şi iertare rostite de fiecare dată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava