Concert pascal
MOPAN Suceava

„Exemplul Sanctităţii Voastre ne îndeamnă şi pe noi, ca Biserică Locală, să ne implicăm mai mult în slujirea celor aflaţi în diferite nevoi, conştienţi că, mai ales în aceşti fraţi ai noştri, e prezent Cristos, Domnul şi Mântuitorul nostru”, a scris episcopul diecezei romano-catolice de Iași, mons. Iosif Păuleț, într-o scrisoare de mulțumire pentru ajutorul medical trimis de papa Francisc bolnavilor de Covid-19 din Suceava, citat de site-ul Vatican News. Episcopul Păuleț a adus astăzi, la Suceava, binecuvântarea și donația papei, însoțită de Sfânta Cruce a spiritualității franciscane. Înainte de a dona spitalului aparatura donată de Papa Francisc, Episcopul Iosif Păuleț a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, la sediul acestei instituţii.

Vatican News notează că episcopul diecezei romano-catolice de Iași, mons. Iosif Păuleț, duce bolnavilor și medicilor din Spitalul Județean Suceava binecuvântarea și donația papei Francisc.

Contactat telefonic de redacția română Vatican News, episcopul a spus că în timpul călătoriei spre fosta capitală moldavă, că alături de donația papei Francisc, se simte învestit să transmită bolnavilor și personalului medical binecuvântarea și sprijinul rugăciunilor papei Francisc.

Un semn religios care confirmă apropierea spirituală a Sfântului Părinte este și faptul că materialele medicale au călătorit tot timpul, din Cetatea Vaticanului până în fosta Cetate de Scaun a Moldovei, împreună cu un Crucifix foarte îndrăgit de Sfântul Francisc din Assisi (1181-1226). Este imaginea Sfintei Cruci din bisericuța ”Sfântul Damian”, din a cărei contemplare a izvorât convertirea Sărăcuțului din Assisi și slujirea sa eroică oferită bolnavilor din timpul său.

Zilele trecute, aflăm de pe site-ul ercis.ro, episcopul Iosif Păuleț a transmis papei Francisc recunoștința pentru ”darul făcut și pentru apropierea în rugăciune”, precum și pentru onoarea de a fi în atenţia şi solicitudinea sa în acest timp de încercare. „Exemplul Sanctităţii Voastre”, afirmă în scrisoarea sa episcopul catolic de Iași, ”ne îndeamnă şi pe noi, ca Biserică Locală, să ne implicăm mai mult în slujirea celor aflaţi în diferite nevoi, conştienţi că, mai ales în aceşti fraţi ai noştri, e prezent Cristos, Domnul şi Mântuitorul nostru”. Totodată, prelatul a transmis papei mulțumirea tuturor credincioşilor Diecezei de Iaşi, mai ales a personalul medical şi a bolnavilor din zona Moldovei, afectaţi de noul coronavirus.

În același timp, informează sursa citată, o mulţumire i-a fost adresată şi cardinalului Konrad Krajewski pentru toate demersurile logistice întreprinse aşa încât donaţiile să ajungă în România. „Gestul Eminenţei Voastre”, spune episcopul de Iași, ”este pentru noi un stimulent de a veni în ajutorul celor suferinzi, aşa cum trebuie să facă Biserica mereu”.

Crucea tradiției franciscane și materialele medicale donate de papa Francisc – cinci ventilatoare pulmonare, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2, 5000 de măşti sanitare și 400 de ochelari de protecție – vor fi înmânate de episcopul Păuleț Spitalului Județean Suceava astăzi, în jurul orei 13.00.

Donația Sfântului Părinte a fost întâmpinată sâmbătă, 25 aprilie 2020, pe aeroportul din Otopeni de premierul României, Ludovic Orban, care a spus: «Transmit gratitudinea noastră faţă de ajutorul care a fost acordat din partea Papei, un ajutor constând în ventilatoare, atât de necesare pentru sistemul medical românesc. Îi mulţumesc din partea Guvernului României pentru gestul caritabil pe care l-a făcut».

Sursă: Vatican News

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava