Concert pascal
MOPAN Suceava

Criza fotbalului românesc din acest moment afectează nu numai primul eşalon valoric, ci şi cel secund. Din cauza problemelor financiare, formaţia Săgeata Năvodari are şanse infime să se mai prezinte la startul sezonului de primăvară. Situaţia nu pare mai roz nici la Farul Constanţa, cealaltă echipă de pe litoral, care şi-a amânat pentru a doua oară reluarea pregătirilor din cauza incertitudinilor care planează asupra clubului. Aflată în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate, activitatea la CF Brăila se desfăşoară la limita de avarie, în vreme ce gruparea CS Baloteşti a anunţat că va merge în retur în special pe mâna juniorilor, din dorinţa de a limita cât mai mult cheltuielile.

Din acest motiv, conducerea Federaţiei Române de Fotbal pare mai decisă ca niciodată să restructureze eşalonul secund, o competiţie care a generat o scădere continuă de nivel şi de interes în ultimii ani. Chiar dacă nu s-a anunţat nimic oficial până acum, Mircea Rădulescu, fostul şef al şcolii federale de antrenori, în prezent director al centrului de copii şi juniori de la FC Voluntari, a afirmat ci Liga a II-a va fi organizată pe viitor într-un mod diferit.

„În Liga a II-a vor fi 20 de echipe din sezonul următor, am înțeles că este deja hotărât. Vor retrograda ultimele două clasate, urmând ca formaţia poziţionată pe locul 18 să dispute un meci de baraj pentru menţinerea în eşalonul secund. Se va intra pe un sistem competițional nou, care are la bază concentrarea valorilor”, a declarat Mircea Rădulescu.

„Am auzit şi eu că vor apărea unele modificări de sistem competiţional începând din sezonul 2015-2016. Deocamdată, nu este nimic concret, multe dintre aspecte urmând să se clarifice la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal, programată la sfârşitul acestei luni. Sunt probleme mari cam peste tot, de aceea cred că acum este un moment prielnic de a restarta eşalonul secund. Din informaţiile mele, Federaţia este mai interesată ca niciodată să se implice alături de cluburi în construirea unui campionat puternic”, a precizat Dumitru Moldovan, preşedintele executiv al grupării Rapid Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava