Concert pascal
MOPAN Suceava

Federația Română de Rugby (FRR) a anunțat recent programul de reluare a activității competiționale din întrecerile de seniori. Returul Diviziei Naționale de Seniori (DNS), al doilea eșalon valoric, unde evoluează CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului, este programat să aibă loc începând cu data de 5 septembrie.
În cazul rugbiului nu s-a anulat nici o competiție, conducerea FRR luând decizia de a prelungi cât de mult este nevoie sezonul 2019-2020, pentru ca de anul viitor să se înceapă un campionat nou, în sistem primăvară-toamnă.
În aceste condiții, echipele din prima divizie au programate primele meciuri la jumătatea lunii august, în timp ce în DNS returul este programat să înceapă pe 5 septembrie.
Antrenorul CSM Bucovina Suceava, Marius Colțuneac, ne-a declarat că elevii săi sunt dornici să revină la antrenamente și apoi la meciuri și speră să reia pregătirea la jumătatea lui iulie, chiar dacă într-o primă fază ar putea fi vorba de o pregătire în grupuri mai restrânse.
”După prevederile de acum suntem obligați să testăm des jucătorii, ceea ce ar fi un efort greu de suportat de echipele de la acest nivel, mai ales că la rugby vorbim de loturi numeroase. Nu știm ce va fi, depinde mult și de cum va evolua această pandemie. Noi avem un buget consistent aprobat, dar nu știm la câți bani vom avea efectiv acces, având în vedere că în ultimele luni au fost multe alte priorități pentru bugetul local al Sucevei. Sunt multe chestiuni incerte, dar sperăm ca acest retur să aibă loc totuși până la final pe teren”.
Sucevenii ar urma să reia returul cu un meci acasă, cu RC Bârlad.
În cazul RC Gura Humorului, starea de spirit este cam la fel.
”Există o oarecare stare de incertitudine și pentru că evoluția acestei pandemii din ultimele săptămâni nu este cea pe care o așteptam, iar rugbiul este un sport cu mult contact. Planul nostru este de a ne întâlni pe teren la antrenamente colective de la 1 august, însă până atunci băieții să urmeze un program serios de pregătire individuală pe care deja l-am schițat. Noi așteptăm și precizări cu privire la competițiile de juniori pentru că sunt mulți băieți de la echipa U 18 care vor avea 18 ani din septembrie și ar avea șansa de a evolua pentru prima dată la seniori în acest retur”, ne-a declarat managerul-jucător Ștefăniță Rusu.
Humorenii au programat în prima etapă din retur tot un meci acasă, cu RC Grivița.
FRR a luat în calcul și varianta ca meciurile să nu mai poată avea loc conform calendarului stabilit, condiții în care clasamentele de la finalul turului ar rămâne definitive.
”Membrii Biroului Federal au aprobat stabilirea clasamentelor finale, fără reluarea meciurilor ramase de disputat, în eventualitatea în care autoritățile vor dispune măsuri restrictive privind organizarea competițiilor sportive, înainte sau în timpul reluării calendarului competițional, ediția 2019-2020, declarându-se astfel echipele câștigătoare în funcție de numărul punctelor acumulate după ultima etapa disputată”, se arată în comunicatul FRR.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava